PÄIVITETTY: Blues-SaiPa -ottelussa tehdään historiaa

22.01.2008 -

Tiistaina pelattavassa Blues-SaiPa -ottelussa tehdään historiaa, kun 17-vuotias Sami Blomqvist debytoi SM-liigassa.

Uransa ensimmäisen liigaottelun pelaava hyökkääjä Sami Blomqvist, 17, on ensimmäinen kolmannen polven mestaruussarjakiekkoilija Espoossa.

SM-liigan eilen ilmoittaman tiedon mukaan Sami Blomqvist olisi ollut ensimmäinen kolmannen polven mestaruussarjakiekkoilija Suomessa, mutta myöhemmin selvisi, että titteli kuuluu HPK:n Juuso Hietaselle. SM-liiga pahoittelee sekaannusta.

Timo Blomqvist pelasi uransa aikana yli 200 liigaottelua Jokerien, Kiekko-Reippaan ja Kiekko-Espoon riveissä, jota hän edusti vuosina 1994-96. Suomen ensimmäisen arvokisamitalin Calgaryn olympialaisissa vuonna 1988 saavuttaneen hopeajoukkueen kapteeni pelasi uransa aikana useita vuosia myös NHL:ää. Timo Blomqvistin isä Paul Blomqvist, 76, puolestaan pelasi mestaruussarjaa helsinkiläisen Karhu-Kissojen väreissä vuosina 1950-54.

Huomisessa SaiPa-ottelussa pelaa ensimmäistä kertaa espoolaisessa liigahistoriassa kaksi veljesparia. Hyökkääjien Tomi, 18, ja Jere Sallisen, 17, lisäksi kokoonpanossa ovat puolustaja Ville Lajunen, 19, ja hänen pikkuveljensä hyökkääjä Jani Lajunen, 17. Jani Lajuselle SaiPa-ottelu on uran 1. SM-liigapeli. Salliset olivat ensimmäinen espoolaissyntyinen ja Espoossa kiekko-oppinsa saanut veljespari, jotka esiintyivät Bluesin kokoonpanossa viime joulukuussa HIFK:ta vastaan.

Bluesin A-nuorissa pelaavat Sami Blomqvist, Jere Sallinen ja Jani Lajunen kuuluvat myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueryhmään ja taistelevat paikoista kevään MM-kisoihin. Tomi Sallinen ja Ville Lajunen edustivat Bluesia vuodenvaihteessa Tsekissä pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

http://www.sm-liiga.fi/media/kuvat/pm/blues_logo_2007.gif