JYP julkisti uusia pelaajasopimuksia

30.04.2012 - AS

Hyökkääjät Cory Quirk ja Mikael Ruohomaa sekä puolustajat Jason Lepine ja Mikko Kalteva ovat uusia JYP-kasvoja kaudella 2012-13. JYP tiedotti lisäksi kahdesta jatkosopimuksesta.

Cory Quirk on 25-vuotias amerikkalaishyökkääjä, joka pelasi viime kauden Saksan kakkossarjatasolla Rosenheimissa iskien 47 ottelussa 60 pistettä ja playoffseissa 18 ottelussa 24 pistettä. AHL-otteluja Quirk on pelannut 142 tehoin 17+22=39.

- Näen Quirkin voitontahdossa ja pelitaidossa paljon samaa kuin siinä Eric Perrinissä, joka tuli kymmenkunta vuotta sitten JYPiin 2002. Hän on matkalla kohti parhaita pelivuosiaan ja kausi Saksassa palveli hyvin myös sisäänajona isoon kaukaloon, sanoo JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari.

Kanadalaispuolustaja Jason Lepine, 27, pelasi viime kauden Tsekin Extraliigaa HC Kladnossa. Lepinen tehot 49 ottelussa olivat 6+5=11. Ennen Tsekkiä Lepine on pelannut Pohjois-Amerikassa eri liigoissa ja oli kaudella 2010-11 ECHL:n tehokkain puolustaja.

- Lepine on hyvin liikkuva ja kiekkoa pelaava kanadalainen malttipuolustaja, joka ampuu oikealta puolelta. Tässäkin vuosi Euroopassa on ajanut hänet sisään eurooppalaisiin kaukaloihin, kertoo Holtari.

Molempien sopimukset ovat kaksivuotisia, mutta seuralla on optio ensimmäisen kauden jälkeen.

Puolustaja Mikko Kalteva, 27, siirtyy JYPiin Ruotsin Södertäljestä. Suomessa Kalteva on pelannut SM-liigaa viisi kautta Jokereissa.

- Kalteva on kookas, hyvin liikkuva, ulottuva ja kokenut pelaaja, joka tuo JYPiin puolustustaitoa ja vahvistaa siten alivoimapelaamistamme, sanoo Holtari.

Kaltevan sopimus on myös kaksivuotinen. Mukana on seuraoptio ensimmäisen kauden jälkeen.

Neljäs uusi pelaaja on 23-vuotias hyökkääjä Mikael Ruohomaa. Hän pelasi viime kauden Mestistä Jokipojissa tehden 44 ottelussa 38 pistettä.

- Mikael Ruohomaa on hyökkäysvoimainen ”late bloomer”, joka on parilla viimeisellä Mestis-kaudellaan ollut Suomen eniten kehittyvien pelaajien joukossa. Hyvällä liikkeellä, pelirohkeudella ja kiekollisella taidolla varusteltu nuorukainen pystyy voittamaan 1 vs 1 –tilanteitaan mallikkaasti, kuuluu Jukka Holtarin arvio.

Ruohomaan sopimus on kaksivuotinen.

Kokeneet JYP-kasvot tekivät jatkosopimukset

Nykyjoukkueesta vuoden jatkosopimuksen ovat solmineet puolustaja Kalle Koskinen ja hyökkääjä Jari Jääskeläinen.

40-vuotias Koskinen oli voittamassa tänä keväänä JYPille toista kultamitalia. 30-vuotias Jari Jääskeläinen on pelannut myös molemmissa JYPin mestaruusjoukkueissa. Koskinen on pelannut JYPissä liigatasolla kaikkiaan 11 kautta ja Jääskeläinen kymmenen, joten pelaajat ovat iso osa JYPin joukkueen jatkuvuutta.

Ari-Pekka Siekkinen palaa JYP-valmennukseen

JYP tiedottaa myös, että Ari-Pekka Siekkinen palaa vuoden tauon jälkeen JYP-valmennukseen. Viime kauden Siekkinen toimi KalPan liigajoukkueen valmennusryhmässä. Ari-Pekka Siekkisen sopimus on kolmevuotinen ja hän tulee saamaan vahvan roolin JYPin SM-liigajoukkueen valmennusryhmässä. Yleisvalmentamisen ohella Siekkisen erikoisalueita ovat maalivahtivalmennus ja alivoimapelaaminen.

- On loistavaa palata takaisin kotiin ja takaisin JYPin huippuorganisaatioon. Olen otettu, että pääsin takaisin, kertoo Ari-Pekka Siekkinen.

Ari-Pekka Siekkinen on ollut voittamassa eri rooleissa kaikkiaan viittä SM-mitalia JYPille liigatasolla: ensin pelaajana kaksi hopeaa ja yhden pronssin, sitten valmentajana mestaruuden 2009 ja pronssin 2010. Siekkisen edellinen valmennusjakso JYPissä kesti kuusi vuotta.

JYPin sopimuspelaajat 2012-13
Tilanne 30.4.2012

Maalivahdit
Riku Helenius
Joni Myllykoski
Sami Rajaniemi
Samu Perhonen

Puolustajat
Jyrki Välivaara
Olli Malmivaara
Kalle Koskinen
Kristian Näkyvä
Mikko Kalteva
Jason Lepine
Yohann Auvitu
Henri Auvinen
Samuli Kankaanperä

Hyökkääjät
Jani Tuppurainen
Juha-Pekka Hytönen
Ossi Louhivaara
Harri Pesonen
Cory Quirk
Miika Lahti
Jonne Virtanen
Antti Jaatinen
Jari Jääskeläinen
Olli Sipiläinen
Mikael Ruohomaa

http://www.sm-liiga.fi/media/kuvat/logot_suuri_valk/jyp.gif