Bluesilla kokenein playoff-joukkue

04.04.2012 - AS

Espoon Blues on semifinaalien kokenein joukkue, mikäli vertaillaan neljän mitalipeleissä olevan joukkueen playoff-otteluiden tai yhteenlaskettujen mitalien määrää.

Bluesin tämän kevään joukkueella on lähes 880 ottelun kokemus SM-liigan playoff-otteluista. Espoolaisista kuusi pelaajaa on juhlinut urallaan Suomen mestaruutta. Puolustajat Oskari Korpikari ja Ari Vallin kuuluvat liigan menestyneimpien pelaajien joukkoon neljällä mestaruudellaan. Yhteensä 14 Blues-pelaajaa on saavuttanut SM-mitalin. Yhteensä mitaleja on 37.

JYP-pelaajilla playoff-otteluiden yhteismäärä on 727. Jyväskyläläisistä kaikkiaan 12 pelaajaa on voittanut aikaisemmin SM-kultaa. Kaikki he olivat mukana JYPin kevään 2009 mestarijoukkueessa. Puolustaja Olli Malmivaara on juhlinut mestaruutta lisäksi Jokereissa vuonna 2002.

Jokerien playoff-otteluiden kokonaismäärä on 586. Jokereilla on riveissään seitsemän Suomen mestaria. Heistä vain Antti-Jussi Niemi on voittanut mestaruuden Jokerien paidassa. Josef Boumedienne on voittanut mestaruuden kahdesti Kärpissä.

Pelicansista löytyy playoff-ottelukokemusta 520 ottelun verran. Suomen mestareita lahtelaisten riveistä löytyy neljä; heistä Tommi Paakkolanvaara on nelinkertainen mestari Kärpistä. Seitsemän Pelicans-pelaajaa on saavuttanut urallaan SM-mitalin.

http://www.sm-liiga.fi/media/kuvat/as_uutislogot_2012/playoffs_2012_185px.jpg