SaiPan valmennuusryhmään muutoksia

20.03.2012 - AS

SaiPan valmennustiimi täydentyy kolmella nimellä. Ari Santanen jatkaa apuvalmentajana ja Jussi Huhtala fysiikkavalmentajana. Uutena kasvona mukaan tulee maalivahtivalmentaja Janne Valtonen.

Ari Santanen, 42, on toiminut SaiPassa kaiken kaikkiaan seitsemän kautta valmennustehtävissä, ja kaudesta 2008-2009 lähtien hän on ollut vaihtoaitiossa Ari-Pekka Selinin apuvalmentajana.

Pelaajaurallaan Santanen pelasi 280 liigaottelua tehopistein 73+74=147 ja ykkösdivisioonassa 198 peliä tehopistein 90+125=215.

- Valmennustiimin jäsenet ovat kaikki entuudestaan tuttuja, mutta nyt alkaa kokonaan uusi projekti. Ei olla vielä hirveästi ehditty linjauksista jutella, mutta uusia ajatuksia ja lähestymiskulmia tulee varmasti mukaan valmennukseen. Odotan mielenkiinnolla uutta haastetta, Santanen kertoo.

Santasen sopimus on kaksivuotinen.

Janne Valtonen, 43, on pelannut SaiPassa 80-90 luvuilla kaksi kautta SM-liigaa ja viisi kautta ykkösdivisioonassa. Viimeiset kolme kautta Valtonen on toiminut A-junioreiden maalivahtivalmentajana.

- Tämä on hieno haaste minulle. Selkä tavoite valmentajana on ollut päästä ammattilaissarjaan valmentamaan ja nyt sain siihen mahdollisuuden, Valtonen kertoo.

- Richard Ullbergin kanssa on tehty viime keväänä ja kauden alussa paljon hommia. Hän on todella lahjakas poika ja junnupuolelta on tulossa potentiaalisia maalivahteja lisää, mutta siihen menee vielä muutama vuosi, Valtonen taustoittaa tulevaa työkenttäänsä.

Valtosen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

Jussi Huhtala aloittaa SaiPan fysiikkavalmentajana kolmannen kautensa. Opettajan töitä siviilissä tekevä Huhtala on tuttu mm. golfammattilaisena vaikuttavan Antti Ahokkaan taustalta.

- Analysoimme heti kauden jälkeen tarvittavia muutoksia harjoittelussa. Runko pysyy aika samanlaisena. Onnistuttiin päättyneellä kaudella oheisharjoittelussa aika hyvin. Joukkueen aerobinen kapasiteetti riitti pelaamaan 60 minuuttia läpi kauden ja oltiin kuitenkin riittävän nopeita, ettei homma mennyt dieselin puolelle.

- Kehitettävää on aina liikkuvuudessa sekä aerobisessa kapasiteetissa. Niihin panostetaan jatkossakin, Huhtala kertoo.

Huhtalan sopimus kattaa kauden 2012-2013.

SaiPan päävalmentajana toimii seuraavat kaksi kautta Pekka Tirkkonen.

http://www.sm-liiga.fi/media/kuvat/logot_suuri_valk/saipa.gif