Laulujen loppu vai nousun alku?

28.03.2012 - AS

Neljännesfinaalisarjat jatkuvat keskiviikkona neljänsillä otteluilla. KalPalla, Jokereilla ja JYPillä on mahdollisuus varmistaa semifinaalipaikkansa suoraan neljässä ottelussa.

KalPa on hallinnut otteluita Bluesia vastaan maalierolla 9-1. Maalivahtitilastojen kärkinimiin kuuluva Mikko Koskinen (0,33/98,2) on sivussa pelikiellon takia, kuten myös Blues-laituri Tommi Huhtala. Juha Toivonen pelaa KalPan maalissa. KalPa-puolustuksen kärkihahmona Blues-sarjassa on ollut Marko Kauppinen, joka on tehnyt maalin kahdessa edellisessä ottelussa. Kauppinen on noussut puolustajien kaikkien aikojen playoff-pistepörssissä kärkikymmenikköön - saldo nyt 13+28=41.

Pelicans vei Kärppiä vastaan avauskoitoksen suvereenisti. Sen jälkeen kaikkien aikojen playoff-voittotilaston kärkeen noussut Kärppä-luotsi Hannu Aravirta on saanut joukkueensa voittovireeseen. Slovakkisentteri Jozef Stümpel on noussut joukkueen ykkösnimeksi ja johtaa playoffien pistepörssiä lukemilla 2+4.

Hallitseva mestari HIFK on selkä seinää vasten Jokereita vastaan. Jokerit on vienyt kolme ensimmäistä ottelua yhteismaalein 9-4. HIFK-hyökkääjistä vain Eero Somervuori on onnistunut maalinteossa kolmessa ottelussa. Jokerien kapteeni Ossi Väänänen on otteluparin tehopörssiykkönen lukemalla +4.

Ässät on pakkovoiton edessä kotonaan. JYP on voittanut kolme edellistä ottelua yhteismaalein 10-5. Ässät joutuu otteluun ilman avainpelaajiaan Joel Armiaa ja Aki Uusikartanoa. Kummankin joukkueen maalilla pelaa eri mies kuin edellisissä kamppailuissa: Ässillä Juha Järvenpää ja JYPillä Riku Helenius.

 

Ottelut keskiviikkona 28.3. klo 18.30
Blues - KalPa | Kokoonpanot
Kärpät - Pelicans | Kokoonpanot
Jokerit - HIFK | Kokoonpanot
Ässät - JYP | Kokoonpanot

http://www.sm-liiga.fi/media/kuvat/as_uutislogot_2012/playoffs_2012_185px.jpg