SM-liiga ja Pelaajayhdistys uuteen yleissopimukseen

30.04.2012 - AS

Jääkiekon SM-liiga ja Pelaajayhdistys (Suomen Jääkiekkoilijat ry) ovat allekirjoittaneet uuden yleissopimuksen ja siihen liittyvän pelaajasopimuksen.

Sopimuksissa määritellään liigapelaajien työsuhteen vähimmäisehdot. Vastaava järjestelmä on ollut voimassa jo vuodesta 1998 lähtien. Uusi sopimus on voimassa 1.5.2012 - 30.4.2015.

Sopimuksiin tehtiin kaikkiaan kymmenkunta muutosta, jotka olivat valtaosin jo voimassa olevien seikkojen täsmennyksiä. Merkittävimmät muutokset koskevat liigapelaajien ja seurojen vakuutusturvaa.

SM-liigapelaajien lakisääteistä urheilijaturvaa parannettiin laajentamalla merkittävästi tryout-sopimuksen alaisten pelaajien vakuutusturvaa. Lisäksi työnantajat ottavat jokaiselle liigapelaajalle yhteisvakuutuksena sairauskuluvakuutuksen.

- Vakuutusturvaan sovitut lisäykset parantavat merkittävästi liigapelaajien asemaa. Sopimusneuvottelut etenivät osapuolten kesken hyvässä hengessä, toteaa Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

- Neuvottelujen etenemistä edesauttoi organisaatioiden pitkäaikainen toimiva ja säännöllinen kommunikaatio. Positiivista on, että niin pelaajien kuin seurojenkin vakuutusturvaa pystyttiin merkittävästi parantamaan, toteaa SM-liiga toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen.

http://www.sm-liiga.fi/media/kuvat/pm_uutislogot_2009/sm-liiga_185px.gif