SM-liiga lauantaina: Arvo-ottelut jatkuvat

10.03.2012 - AS

SM-liigan lauantaikierros sisältää viisi ottelua. Tämän illan jälkeen joukkueilla on jäljellä enää kaksi ottelua runkosarjassa.

Ennen viimeistä otteluviikkoa on selvää vain se, että HPK:n kausi päättyy runkosarjaan ja Ilves joutuu karsimaan liigapaikastaan. Runkosarjan voitto, kuusi suoraan neljännesfinaaleihin selviävää joukkuetta, sekä villi kortti -kierrokselle jatkavat joukkueet ovat vielä avoinna. Jokaiselle jäljellä olevalle kierrokselle riittää näin huimasti jännitettävää.

Bluesin ja HPK:n kohtaamisessa espoolaiset varmistavat voitollaan paikkansa villi kortti -kierroksella. Viime kaudella Blues oli yhdeksäs ja ponnisti sieltä aina SM-hopealle asti.

KalPalle voitto JYPistä voisi kasvattaa kuopiolaisten sarjajohdon jo kuuteen pisteeseen, kun taas JYPin voitto antaisi joukkueelle selvästi helpomman aseman taistelussa kuuden joukkoon pääsemisessä.

KalPa voi hävitessään menettää sarjan kärkipaikan, mikäli Pelicans kaataa varsinaisella peliajalla HIFK:n. HIFK:lle voitto toisi varman paikan kuuden joukossa.

Kärpät nousee Lukko-voitolla jälleen kuuden joukkoon. Lukon vierasvoitto voi nostaa joukkueen sijan ylöspäin kahdeksanneksi, mikäli Blues häviää samaan aikaan.

Tappara ja Ässät pelaavat molemmat veitsi kurkulla. Tappara nousisi voitolla villi kortti -joukkueiden joukkoon. Ässät tarvitsee välttämättä lisäpisteitä neljännesfinaaleihin pääsyyn.

 

Ottelut 10.3.2012 klo 17
Blues - HPK
JYP - KalPa
Kärpät - Lukko
Pelicans - HIFK
Tappara - Ässät

http://www.sm-liiga.fi/media/kuvat/pm_uutislogot_2009/sm-liiga_185px.gif