Heikki Liedes siirtyy KalPasta HPK:n riveihin

20.10.2014
Heikki Liedes siirtyy KalPasta HPK:n riveihin

HPK on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen KalPassa pelanneen Heikki Liedeksen kanssa. Liedeksen sopimus kattaa tämän kauden ja kaudesta 2015–2016 HPK:lla on optio. KalPa kertoi verkkosivuillaan Liedeksen sopimuksen purkamisesta maanantaina.

21-vuotias Heikki Liedes on Hämeenlinnasta kotoisin oleva HPK:n kasvatti, joka juniorivuosiensa jälkeen lähti Yhdysvaltoihin pelaamaan USHL-sarjaa. Kahden Yhdysvalloissa vietetyn kauden jälkeen Liedes palasi Suomeen.

Viime kaudella Liedes pelasi KalPan riveissä 18 Liiga-ottelua pisteillä 1+0=1. Kuluvalla kaudella hyökkääjä oli yhden Liiga-ottelun lisäksi kokoonpanossa kahdessa CHL-ottelussa. Liedes edusti molemmilla kausilla Kuopiossa KalPaa myös Nuorten SM-liigassa. 

Sopimuksen purkamisen taustalla on pelaajan pieneksi jäänyt rooli ja KalPan halu raivata tilaa Liiga-rinkiin useille nopeasti kehittyneille omilla lupauksilleen. Liedes aloittaa HPK:n mukana harjoittelun tiistaina.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela on tyytyväinen Liedeksen paluuseen.

– Hienoa saada Heikki ryhmään, koska hän on meidän oma kasvatti. Heikissä on paljon potentiaalia ja hän tuo meille mukanaan fyysisyyttä.

Päävalmentaja Pasi Arvonen sanoi, ettei tämän mahdollisuuden tultua kauaa tarvinnut miettiä.

– Heikki on luisteluvoimainen ja suoraviivainen laitahyökkääjä, joka sopii todella hyvin meidän pelitapaan.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen