Jonne Tammela ei sylkäissyt - tässä kurinpitopäätös videona

23.3.2015

Liigan kurinpitäjä on todennut, että KalPan Jonne Tammela ei ole syyllistynyt sylkemiseen lauantaina KalPa–Lukko -ottelussa. Asiassa ei määrätä rangaistuksia. Katso kurinpitopäätös tekstin lisäksi nyt myös videona.

Tammela on pelikelpoinen KalPan seuraavassa ottelussa tiistaina 24.3.2015, kun Lukko ja KalPa iskevät kolmannen kerran yhteen.

Alta löydät kurinpitopäätöksen myös tekstimuodossa.

***

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: KalPa-Lukko
Pelipäivä: 21.3.2015
Peliaika 29:31

1. Selostus asiasta

KalPa-Lukko ottelun ajassa 29:31 pelikatkolla on pelaajien välillä kiistatilanne. Kiistain aikana KalPan Jonne Tammelan eleiden perusteella hän näyttää sylkevän kohti Lukon Eetu Koskea.

Ottelun erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta. Otteluvalvoja ei ole tehnyt tilanteesta raporttia. Liigan toimesta on katsottu tilannetta koskeva ottelutallenne, jonka perusteella Päävideotuomari on tehnyt päätöksen asettaa tilanne kurinpitokäsittelyyn, koska asiassa on syytä epäillä tapahtuneen sylkeminen ja sylkemisestä tuomitaan sääntökirjan mukaan aina ottelurangaistus.

Kurinpitäjä on saanut KalPan lausuman tilanteesta, kuullut tilanteessa lähimpänä ollutta linjatuomari Masi Puolakkaa sekä Lukon Eetu Koskea. Lisäksi kurinpitäjä on hankkinut tilanteesta HD-laadun videotallenteen.

2. Sovellettavat säännöt ja päätöksen perustelut:

Sääntökirjan säännön 162 pelaajalle, joka sylkäisee hallissa ottelun aikana vastustajan tai kenen tahansa henkilön päälle tai tätä kohti, tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteen perusteella voidaan todeta, että Tammelan kehon liikkeet ovat tilanteessa samankaltaiset kuin syljettäessä. Toisaalta videokuvan tarkastelun perusteella Tammelan suusta ei lennä mitään. Lisäksi tilanteessa lähimpänä olleen linjatuomarin sekä Lukon pelaajan kuulemisen perusteella asiassa ei ole tullut aihetta epäillä sylkemistä tapahtuneen. Asiassa hankitun aineiston perusteella totean, että tilanteessa ei ole tapahtunut sylkemistä.

3. Ratkaisu

Tammela ei ole syyllistynyt sylkemiseen. Asiassa ei määrätä rangaistuksia.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 23. maaliskuuta 2015

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen