KalPa nollasi Bluesin – Kilpeläiselle jälleen nollapeli

18.10.2015
KalPa nollasi Bluesin – Kilpeläiselle jälleen nollapeli

KalPa juhli sunnuntaina Espoossa. (Kuva: Tomi Natri)

Sunnuntaina Liigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajat olivat KalPa, JYP, Sport ja Ässät. KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen on pitänyt maalinsa koskemattomana viimeiset 149 minuuttia ja 56 sekuntia.

Blues – KalPa 0-2 (0–0,0–0,0–2) | Tilastot

Espoossa tahkottiin maaleitta aina kolmannen erän alkuun asti. 18-vuotias Jonne Tammela nousi esiin ajassa 43.10 ja iski ottelun voittomaalin. Maali oli nuorukaiselle kauden ensimmäinen. Blues haki osuman jälkeen aktiivisesti tasoitusta, mutta KalPan maalilla Eero Kilpeläinen torjui kaikki yritykset. Kilpeläisen kauden kolmas nollapeli irtosi lopulta 22 torjunnalla. Ottelun loppulukemat iski Antti Halonen tyhjään Blues-maaliin ainoastaan kuusi sekuntia ennen loppua. Myös Haloselle maali oli kauden ensimmäinen.

KalPa on kahden ottelun voittoputkessa. Kahdessa viime ottelussa kuopiolaisille ei ole tehty yhtään maalia. KalPa nousi voitolla 18 pisteeseen, kuopiolaisten sijoitus on yhdeksäs. Blues jatkaa tappion myötä Liigan jumbona 14 pisteellä.

HPK – JYP 1-2 (0–1,0–0,1–1) | Tilastot

JYP haki jo kauden viidennen vierasvoittonsa sunnuntaina Hämeenlinnasta. JYP kaatoi vähamaalisessa ottelussa HPK:n lopulta lukemin 1–2. Jyväskyläläisten voittomaalista vastasi Markus Nenonen ajassa 56.47. Avauserässä JYPin maalintekijä oli Janne Tavi. HPK ei kaatunut sunnuntaina helpolla. Heikki Liedes iski kotijoukkueen tasoitusosuman päätöserässä ajassa 48.00. Nenosen voittomaalin jälkeen HPK yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta JYP-maalivahti Veini Vehviläinen piti maalinsa puhtaana.

JYP nousi voitolla jo kuudenneksi! Hurrikaanipaidoilla on kasassa yhteensä 24 pistettä. HPK löytyy sarjataulukosta kolmanneltatoista sijalta 15 pisteellä.

Sport – Kärpät 4-1 (1–0,2–0,1–1) | Tilastot

Sport yllätti hallitsevan Suomen mestarin sunnuntaina Vaasassa. Kuparisaaren illan tehokkain oli Sport-puolustaja Jake Newton, joka merkkautti pisteet 1+1. Osuma oli samalla Newtonille liigauran ensimmäinen. Sport ratkaisi ottelun kahden ensimmäinen erän aikana, jossa kotkapaidat latoivat kolme maalia. Newtonin lisäksi maalinteossa kahden ensimmäisen erän aikana onnistuivat Jarkko Immonen ja Aleksi Laakso. Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen. Juuso Ikonen kavensi kolmannen erän alkuun, mutta Joonas Komulainen kuittasi osuman viisi minuuttia ennen päätössummeria.

Sport nousi voitolla 17 pisteeseen. Vaasalaisten sijoitus on kahdestoista. Kärpille tappio oli toinen perättäinen. Joukkue löytyy neljänneltä sijalta 25 pisteellä.

Ässät – TPS 5-3 (0–1,4–1,1–1) | Tilastot

Ässien vahvat esitykset kotiotteluissa jatkuivat myös sunnuntaina. Joukkue nousi vahvan toisen erän ansiosta kauden kolmanteen kotivoittoon. Ässät on kerännyt kauden kolmesta kotiottelusta yhtä vaille täydet pisteet. Porilaisten maalintekijät sunnuntaina olivat Teemu Vuorisalo, Antti Kerälä (1+1), rangaistuslaukauksesta onnistunut Masi Marjamäki ja kahdesti osunut Jarno Kärki. Turkulaiset iskivät ottelun kaksi ensimmäistä maalia, kun Julius Vähätalo ja Tero Koskiranta onnistuivat. Päätöserän alussa Koskiranta toi illan toisella osumallaan TPS:n maalin päähän. Kärjen ja Kerälän lisäksi kahden pisteen iltaa vietti myös Juha Kiilholma, joka merkkautti pisteet 0+2.

Ässät nousi voitolla 17 pisteeseen. Porilaisten sijoitus on yhdestoista. TPS löytyy kahdeksannelta sijalta 22 pisteellä.

> > Katso sunnuntai-illan kaikki 18 maalia tästä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen