Liiga sunnuntaina: Jatkuuko Ässien putki TPS:ää vastaan?

18.10.2015

Liiga sunnuntaina: Jatkuuko Ässien putki TPS:ää vastaan?

Ässien syömähampaaksi alkukaudella on noussut laitahyökkääjä Niko Ojamäki (20). (Kuva: Mikko Pylkkö)

Liigassa pelataan sunnuntaina neljä ottelua. Porissa Ässät hakee kolmatta kotivoittoaan kohtaamalla TPS:n. Ässillä on komea lähihistoria TPS:ää vastaan. Lue ennakot iltapäivän jo klo 15 alkaviin otteluihin.

Blues - KalPa | Kokoonpanot | Osta lippuja

Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran tällä kaudella. Viime kauden neljässä kohtaamisessa voitot jaettiin 2-2. Kymmenestä viimeisestä Espoon runkosarjakohtaamisesta voitot ovat tasan 5-5.

Timi Lahtinen palaa Blues-hyökkäykseen kakkosketjun laiturina, ja Janne Puhakka jää kokoonpanon ulkopuolelle. Puolustuksessa muutoksia ei ole tehty. Christian Engstrand pelaa espoolaisten maalilla.

Christopher Bengtsson on sivussa KalPan hyökkäyksestä. Aleksi Hämäläinen pelaa kolmosketjun keskellä. Topi Piipponen täydentää hyökkäyksen. KalPan maalilla jatkaa Eero Kilpeläinen.

HPK - JYP | Kokoonpanot | Osta lippuja

Syyskuun lopulla joukkueet kohtasivat Jyväskylässä, ja HPK haki 6-3-vierasvoiton. Viime kauden viidessä ottelussa voitot olivat JYPin eduksi 3-2. Kymmenestä viimeisestä Hämeenlinnan runkosarjakohtaamisesta voitot ovat tasan 5-5.

HPK jatkaa perjantain Kärpät-ottelun kokoonpanolla. Peter LeBlanc palaa hyökkäykseen 13. miehenä. Jere Myllyniemi jatkaa ritaripaitojen maalilla.

JYP on tehnyt kaksi muutosta sitten lauantain voittoisan Lukko-pelin. Hyökkäyksessä Joose Antonen palaa pelaavaan miehistöön, ja lauantaina maalin tehnyt Mikko Virtanen jää kokoonpanon ulkopuolelle. Maalissa aloittaa Veini Vehviläinen.

Sport - Kärpät | Kokoonpanot | Osta lippuja

Viime kaudella joukkueet ottivat yhteen viidesti ja Kärpät voitti kaikki ottelut yhteismaalein 18-3. Sport hakee siis edelleen avausvoittoaan Kärpistä Liiga-historian aikana.

Joonas Komulainen palaa Sportin hyökkäykseen nelosketjun keskushyökkääjän paikalla. Tommi Tikka ei ole mukana miehistössä. Puolustuksessa Niko Peltola palaa kokoonpanoon, ja Oskari Manninen jää reserviin. Maalivahti Mika Järvinen palaa aloittavaksi torjujaksi.

Kärpät jatkaa tutussa kokoonpanossa. Nelosketjussa on tehty pari muutosta, kun sekä Antti Kalapudas että Sami Anttila ovat mukana kaukalossa Aku Kestilän ja Aleksi Rekosen tilalla. Puolustuksesta sivussa on Arto Laatikainen ja Taneli Ronkainen pelaa kolmosparissa. Seitsikon täydentää Atte Pentikäinen. Maalilla pelaa Iiro Tarkki.

Ässät - TPS | Kokoonpanot | Osta lippuja

Ässät on hallinnut Porin kohtaamisia, sillä TPS on vienyt täyden pistepotin mukanaan viimeksi 7.12.2011. Voitot sen jälkeisistä Porin kamppailuista ovat Ässien eduksi 8-1.

Ässät jatkaa perjantain SaiPa-ottelussa pelanneella kokoonpanolla. Andreas Bernard jatkaa pelaavana maalivahtina.

TPS luottaa perjantain HIFK-ottelun kokoonpanoonsa. Puolustuksessa ryhmitystä on hieman muokattu, kun ykkösparissa pelaavat Henrik Tallinder ja Tomas Mojzis. Teemu Lassila pelaa TPS-maalilla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen