Pelicans-hyökkääjä tulokaspörssin ykkösenä

13.11.2015
Pelicans-hyökkääjä tulokaspörssin ykkösenä

Sebastian Repo pelaa läpimurtokauttaan Liigassa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Pelicansin Sebastian Repo johtaa Liiga-tulokkaiden pistepörssiä, kun runkosarjan ensimmäinen kolmannes alkaa olla takanapäin.

19-vuotias Repo debytoi Liigassa jo viime kaudella ja pelasi kaikkiaan 10 ottelua ennen siirtymistään Yhdysvaltain pääjunioriliiga USHL:ään. Tällä kaudella Pelicansin ykkösketjun laidalta pelipaikan vakiinnuttanut Repo on kirjannut 20 ottelussaan pisteet 6+6=12.

Repo on kunnostautunut erityisesti erikoistilanteissa, sillä hän on viimeistellyt kaikkiaan neljä ylivoimamaalia.

Tulokaspörssin kakkosena ja tulokaspuolustajien ykkösenä on KalPan Santeri Lukka. 24-vuotias Lukka pelasi viime kaudella neljä ottelua KalPan paidassa, ja on ottanut tällä kaudella paikkansa nousujohteisesti viime aikoina pelanneen KalPan pakistossa.

Lukka on selvä ykkönen myös tulokkaiden peliaikatilastossa. Hän on kirjannut peliaikaa 21.19 minuuttia ottelua kohden.

Keskushyökkääjistä vahvimman nousun pääsarjatasolle on tehnyt KalPan unkarilaisvahvistus Balazs Sebok. Jo seitsemättä kauttaan Suomen sarjoissa pelaava 20-vuotias Unkarin maajoukkuepelaaja on tulokaspelaajien ahkerin aloittaja.

Maalivahdeista nuorisomaajoukkueissa vahvoja näyttöjä esittäneet JYPin Veini Vehviläinen ja Bluesin Kaapo Kähkönen ovat tehneet läpilyöntinsä Liigassa. Vasta 18-vuotias Vehviläinen on haastanut Tuomas Tarkin pelaamalla yhdeksän ottelua JYP-maalilla tilastoin 1,99 / 92,7. Kähkönen on kantanut päävastuun espoolaisten maalilla tilastoin 2,23 / 92,1. Sekä Vehviläinen että Kähkönen ovat avanneet tilinsä myös nollapelitilastossa.

>> Tulokaspelaajien pistepörssi 2015-16
>> Maalivahtitilastot 2015-16


---
Julkaisija: Antti Seppänen