JYPin puolustus vahvistui Niklas Frimanilla ja Mikko Kuukalla

26.9.2016
JYPin puolustus vahvistui Niklas Frimanilla ja Mikko Kuukalla

JYP vahvisti puolustustaan Niklas Frimanilla ja Mikko Kuukalla.

23-vuotias Niklas Friman on raamikas yleispuolustaja sekä kiekolliseen peliin kykenevä moniosaaja. Friman on pelannut junioriurallaan keskushyökkääjänä sekä laitahyökkääjänä, mutta Liigassa enimmäkseen puolustajana. JYPissä Frimanille on tarve erityisesti puolustuksessa. JYPin ja Frimanin koeajan sisältävä sopimus ulottuu kevääseen 2018 asti.

Raumalla syntynyt TUTO-kasvatti on pelannut Liigassa yhteensä 151 runkosarjaottelua pisteillä 3+14. Lisäksi Frimanille on kertynyt kuusi Liigan pudotuspeliottelua pisteillä 1+0. Aikaisemmin Friman on edustanut Liigassa TPS:ää ja JYPiä.

– Hyvä pelinäkemys, hyvät kiekolliset taidot sekä korkea työmoraali takaavat Niklakselle oivan mahdollisuuden kehittyä jatkossa yhä osaavammaksi liigapuolustajaksi, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kommentoi.

Seitsemän vuotta Frimania vanhempi Ilves-kasvatti Mikko Kuukka tuo mukanaan kokoa, luonteen lujuutta, puolustustaitoa sekä asennetta. Kuukka on pelannut aiemmin Ilveksessä, Lukossa ja Bluesissa yhteensä 471 liigaottelua pisteillä 14+62. Lisäksi hänellä on yöllään 48 Liigan pudotuspeliottelua pisteillä 0+3.

Kuukka on edustanut Leijonia kahdessa EHT-turnauksessa. Juniorivuosinaan Kuukka pelasi Suomen paidassa sekä alle 18-vuotiaiden- että 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Myös Kuukan JYP-sopimus ulottuu koeajalla kevääseen 2018 saakka.

– Kuukka toipuu parhaillaan syksyllä 2015 saamastaan polvivammasta. Hän aloittaa kautensa harjoittelemalla JYP-Akatemian mukana Mestiksessä ja fysioterapian kuntoutuksessa JYPin liigajoukkueen puolella. Pelaaja on saanut jo luvan kontaktittomaan jääharjoittelun. Kuntoutumisprosessi on kesken ja Kuukan odotetaan pelaavan Liigaa JYPissä tämän hetken tiedoilla muutaman viikon kuntoutuksen jälkeen, Holtari avaa Kuukan tilannetta.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen