Liiga lauantaina: Finaaliuusinta Tampereella

29.10.2016

Liiga lauantaina: Finaaliuusinta Tampereella

Kuva: Vesa Koivunen

Liigassa pelataan lauantaina täysi seitsemän ottelun kierros. Tampereelle saapuva HIFK haastaa Tapparan illan kärkikamppailussa. Porissa vastakkain ovat Liigan paras kotijoukkue ja heikoin vierasjoukkue. Ratkaisevatko ennakkoasetelmat vai nähdäänkö yllätyksiä? Lue kierroksen taustat.

HPK - Sport | Kokoonpanot

HPK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Kotipeleissään Kerho kuuluu Liigan parhaimmistoon: kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa pistekeskiarvolla 2,12. Sport katkaisi torstaina kolmen ottelun tappioputkensa. Vieraspeleissään Sport on ollut syksyn kolmanneksi paras joukkue pistekeskiarvolla 1,88.

KalPa - Lukko | Kokoonpanot

KalPa oli tiistaina voitokas Pelicansia vastaan (5-0). Kuopiolaiset ovat pelanneet kahdeksan kotipeliä ilman tappioita varsinaisilla peliajoilla. Lukko on esittänyt piristymisen merkkejä viime peleissään voittamalla kolme ottelua neljästä viimeisestä. Kahdeksasta vierasottelusta kasassa on vain kaksi voittoa.

Kärpät - JYP | Kokoonpanot

Kärpät on pelannut neljä viimeisintä otteluaan ilman kolmen pisteen voittoa. Neljästä viimeisestä kotipelistään Kärpät on voittanut vain yhden. JYP palasi perjantaina voittokantaan kahden tappion jälkeen kukistamalla kotonaan Jukurit. Joukkueen vierassaldo on kuitenkin heikko: seitsemän ottelua ja neljä pistettä. Pistekeskiarvo 0,57 on sarjan toiseksi pienin.

Pelicans - Ilves | Kokoonpanot

Pelicans on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan maalierolla 0-6. Ilman kolmen pisteen voittoa lahtelaiset ovat pelanneet jo kuuden ottelun jakson. Seitsemässä kotipelissään Pelicans on jäänyt kolmesti nollille. Ilves on kääntänyt viiden ottelun tappioputken kolmen voiton sarjaksi ja päästänyt näissä otteluissaan vain kaksi maalia. Vierasjoukkueena Ilves on sarjan neljänneksi paras (pistekeskiarvo 1,86).

Tappara - HIFK | Kokoonpanot

Tapparan kolmen voiton putki ja viiden ottelun pisteputki katkesivat torstain vierastappioon Jukureille. Kolme viimeisintä kotipeliään kirvesrinnat on kuitenkin voittanut. HIFK on kolmen ottelun voittoputkessa. Kaikki ottelut ovat päättyneet maalin erolla. Kahdessa edellisessä vierasottelussaan HIFK on vienyt voitot jatkoajalle venyneissä peleissä. Yhdeksästä vierasottelusta peräti kuusi on mennyt jatkoajalle.

Ässät - KooKoo | Kokoonpanot

Ässien komea voittoputki on kääntynyt kahdeksi tappioksi. Torstaina Ässät hävisi Vaasassa Sportille. Isomäessä Pata on ollut kuitenkin valttia: takana on viiden ottelun voittoputki, ja kotipelien pistekeskiarvo 2,38 on sarjan paras. KooKoo palasi torstaina voittojen tielle kaatamalla kotonaan Kärpät. Vieraspelit ovat olleet KooKoolle kuitenkin vaikeita: kahdeksan ottelua pistekeskiarvolla 0,38. Lukema on vierasotteluvertailun heikoin.

TPS - SaiPa | Kokoonpanot

TPS kärsi perjantaina 1-2-vierastappion Lukolle ja kahden ottelun orastava voittoputki katkesi. Kahdessa edellisessä kotipelissään TPS on voittanut sekä Ässät että HPK:n maalein 4-1. SaiPa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan maalilla. Sputnikien vierasottelut eivät ole tuottaneet pisteitä odotetusti: seitsemästä ottelusta on kasassa kaksi voittoa (ka 0,86).


---
Julkaisija: Antti Seppänen