HIFK juhli Nordiksella yli 8000 katsojan edessä – Ilvekselle vihdoin kotivoitto

14.1.2017

HIFK juhli Nordiksella yli 8000 katsojan edessä – Ilvekselle vihdoin kotivoitto

HIFK kaatoi lauantaina KalPan toisen kerran tällä kaudella. (Kuva: Heidi Koivunen)

Jännittävä kiekkoilta takana! Viikon huipentaneen seitsemän ottelun kierroksen voittajat olivat HIFK, HPK, Ilves, Kärpät, Pelicans, JYP ja Tappara. Helsingissä yli 8000 katsojan edessä voittomaalista vastasi Teemu Eronen. Palaa kierroskatsauksesta lauantain tunnelmiin.

HIFK–KalPa 2–1 JA (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

HIFK palasi perjantaina Jyväskylässä koetun tappion jälkeen pikaisesti takaisin voittokantaan. Helpolla voitto ei tullut. Helsinkiläiset kaatoivat KalPan jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Jatkojalla ajassa 64.09 lähes täyttä Nordista pääsi huudattamaan puolustaja Teemu Eronen. Varsinaisella peliajalla osumista vastasivat HIFK:n johtoon vienyt Jasse Ikonen ja KalPan tasoihin tuonut Jesse Mankinen. HIFK:lle voitto oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun. KalPan pisteputki venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, tappio oli silti kolmas perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK–Ässät 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)

Vahvassa vireessä oleva HPK nappasi lauantaina seitsemännen voittonsa viimeiseen kahdeksaan otteluun. Kärsijäksi joutui Ässät, joka taipui Ritari Areenalla yli 4000 katsojan edessä lukemin 2–1. HPK:n maaleista vastasivat ottelun avausmaalin iskenyt Otto Paajanen ja voittomaalin ajassa 47.23 laukonut Oskari Manninen. Ässien ainokaisen laukoi toisessa erässä kapteeni Matti Kuparinen. HPK johtaa joukkueiden kauden keskinäisiä kohtaamisia voitoin 2–1 ja pistein 7–2. Hämeenlinnalaisilla on kolmanteen sijaa matkaa seitsemän pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves–KooKoo 2–1 VL (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Ilves oli ennen lauantaita voittanut viimeksi kotiottelunsa Hakametsässä 9. marraskuuta. Pitkä putki tuli päätökseen, kun tupsukorvat kaatoi KooKoon voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2–1. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Teemu Rautiainen, joka ratkaisi taistelun Ilvekselle neljännessä laukojaparissa. Varsinaisella peliajalla KooKoo siirtyi ensin johtoon Jarkko Immosen osumalla. Ilves kuittasi johdon toisessa erässä reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun puolustaja Valtteri Ilomäki tasoitti liigauransa ensimmäisellä maalilla. Viimeiseen playoffs-paikkaan kiinni nousseelle Ilvekselle voitto oli toinen perättäinen. Kolme pistettä Ilveksen takana oleva KooKoo on puolestaan hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät–TPS 6–5 JA (1–1, 1–3, 3–1, 1–0)

Kärpät ja TPS viettivät Oulussa peräti yhdentoista maalin iltaa. Voittajaksi nousi lopulta Kärpät, joka nousi kahden maalin tappioasemasta jatkoaikavoittoon. Oululaisten ykkösnimi oli hattutempun iskenyt ja neljän pisteen iltaa viettänyt Mika Pyörälä. Pyörälä nousi pisteidensä ansiosta Liigan pistepörssin kärkipaikalle. Pyörälä vastasi myös ottelun voittomaalista, vahvaa taustatukea Pyörälälle antoi kolme maalia alustanut Antti Kalapudas. Turkulaisten pisteykkönen pisteet 1+2 merkkauttanut Ilkka Pikkarainen. Yhdeksännellä sijalla olevalle Kärpille illan voitto oli kauden ensimmäinen kolmantena majailevasta TPS:stä. Turkulaiset ovat päässeet pisteiden makuun viimeisessä seitsemässä ottelussaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–Lukko 7–3 (3–2, 2–0, 2–1)

Kolmannen perättäisen täyden pistepotin napanneen Pelicansin jalkoihin jäi lauantaina Lukko. Kotijoukkue määräsi alusta alkaen tahdin ja Liigan jumbopaikalle juuttunut Lukko tippui kyydistä toisen erän aikana. Lahtelaisten riveistä löytyi peräti neljä kolmen pisteen miestä. He olivat Juha Leimu (2+1), Hannes Björninen (1+2), Aleksi Rekonen (1+2) ja Vili Sopanen (0+3). Raumalaisten ykkösnimet olivat kaikissa kolmessa maalissa mukana olleet Ville Vahalahti (2+1) ja Toni Koivisto (0+3). Lukolle tappio oli kolmas perättäinen ja viides viimeiseen kuuteen otteluun.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–JYP 1–5 (1–2, 0–3, 0–0)

Vahvaa nousua kohti Liigan kärkeä tekevä JYP haki lauantaina Lappeenrannasta täydet pisteet suvereenilla esityksellä. Jyväskyläläiset ratkaisivat ottelun toisen erän kolmella maalillaan. Neljännen perättäisen voiton pääarkkitehdit olivat kaksi maalia iskenyt Antti Suomela ja kolme maali alustanut Joonas Nättinen. JYPiltä maalinteossa onnistuivat myös Niklas Friman, Henri Kanninen ja Jani Tuppurainen. SaiPan ainokaisesta vastasi lainasopimuksella tähän peliin mukaan tullut puolustaja Jarno Lippojoki. Lippojoki saapui auttamaan SaiPan puolustusta Suomi-sarjan Ketterästä. JYP nousi Liigassa jo kuudenneksi. Viimeisestä yhdeksästä ottelustaan JYP on voittanut kahdeksan. SaiPalla on vaikeampaa, joukkue on viiden pisteen päässä viimeisestä playoffs-paikasta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport–Tappara 1–3 (1–2, 0–0, 0–1)

Liigan kärjessa porskuttava Tappara jatkoi Sportin synkkää jaksoa. Veli-Matti Savinainen iski kiekon avauserässä vaasalaisten verkkoon kahdesti. Ensimmäinen osuma syntyi jo 19 pelisekunnin jälkeen. Sportin tasoitusmaalista avauserässä vastasi pelikiellosta vapautunut Otto Karvinen. Tapparan voiton sinetöi päätöserän alussa ylivoimalla osunut Teemu Nurmi. Savinaisen ohella kahden pisteen iltaa vietti molemmat Savinaisen maalit alustanut Jan-Mikael Järvinen. Playoffs-viivan alapuolelle tippuneelle Sportille tappio oli viides perättäinen, kuudestatoista viime ottelustaan Sport on onnistunut voittamaan vain yhden. Tappara on edennyt viimeiset neljä ottelu tappio-voitto-tahdilla. Tamperelaisten sarjajohto on turvalliset kuusi pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen