Juhamatti Aaltonen on Liigan viikon tulikuumin

16.1.2017
Juhamatti Aaltonen on Liigan viikon tulikuumin

Kuva: Heidi Koivunen

HIFK:n Juhamatti Aaltonen on valittu Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Aaltosen jälkeen kärkitrioon nostettiin Tapparan Sebastian Repo ja Kärppien Mika Pyörälä.

Juhamatti Aaltonen on ollut vahvassa vireessä joulutauon jälkeen. Viimeiset seitsemän peliä ovat tuottaneet saldon 8+4 ja tehopörssiin lukeman +6. Samalla 31-vuotias laitahyökkääjä on noussut maalipörssissä viidenneksi 17 osumallaan.

"Aaltonen tekee tällä hetkellä kentällä melkein mitä tahtoo. Tällä viikolla kolmeen peliin pisteet 5+1. Lähes täydellinen pelaaja hyökkäyspäässä. Kiekonkäsittelytaidot, pelisilmä, luisteluvoima ja laukaus ovat kaikki maailman huippuluokkaa. Taiteilija, jota on hieno seurata!"

20-vuotias Sebastian Repo on kotiutunut erinomaisesti Tappara-paitaan lokakuisen seurasiirron jälkeen. Laitahyökkääjä on koonnut Tapparassa 19 pistettä 26 ottelussaan. Vain kuusi miinusmaalia tasakentällisin kirvesrinnoissa.

"Mies pelasi erinomaiset ottelut viikolla. Tappara ei loistanut, mutta Repo oli mies paikallaan. Pisteet 1+4 ja teholukema +5 kertovat hyökkäys - ja puolustuspään pelistä olennaisen."

Edellisen viikon tulikuumien ykkönen Mika Pyörälä pelasi esiintyi väkevästi myös menneellä viikolla. TPS:ää vastaan lauantaina Pyörälä teki hattutempun ja rikkoi samalla 40 pisteen rajapyykin tällä kaudella.

"Uskomaton kausi jatkuu. Pisteitä napsuu siihen malliin, että otti piikkipaikan pistepörssissä. Pisteet tulevat miehen kokonaisvaltaisen pelin kautta. Kuntokin on huippuluokkaa, kun peliaika on jatkuvasti yli 20 minuuttia ottelua kohden."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen