KalPalle ensimmäinen kiinnitys – JYP jäi nollille Kuopiossa

5.4.2017
KalPalle ensimmäinen kiinnitys – JYP jäi nollille Kuopiossa

Otto Leskinen iski ensimmäisen semifinaaliottelun alkutahdit. (Kuva: Atte Rissanen Photography)

KalPa otti kotiyleisönsä edessä ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun JYP kaatui Otto Leskisen ja Juuso Riikolan maaleilla lukemin 2–0. Eero Kilpeläinen torjui kauden kuudennen nollapelinsä. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

KalPa–JYP 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kotijoukkue KalPa aloitti ensimmäisen semifinaaliottelun JYPiä vastaan isännän ottein. Kiekko löytyi nimittäin ensimmäisen kerran jyväskyläläisten maalista ajassa 01.08. Maalintekijänä oli 20-vuotias Otto Leskinen, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen playoffs-maali. Historiallisen maalin alustivat Matias Myttynen ja Jussi Timonen.

Ottelun seuraavaa maalia saatiinkin odotella aina päätöserään asti, kun Juuso Riikola laukoi KalPan kahden maalin karkumatkalle. Osuma oli puolustajalle kauden seitsemäs ja liigauran toinen playoffs-maali. Osuman alustivat Santeri Lukka ja huimassa vireessä oleva Janne Keränen.

JYP haki ottelun lopussa avausmaalia kuudella kenttäpelaajalla. Kotijoukkue kuitenkin kesti paineen upean ottelun pelanneen maalivahti Eero Kilpeläisen johdolla. Nollapeli oli 27 kertaa torjuneelle Kilpeläiselle kauden kuudes ja playoffsien toinen. Kilpeläisen virkaveli Juho Olkinuora joutui venymään kiekon tielle yhteensä 22 kertaa.

Semifinaalisarja on nyt KalPalle voitoin 1–0. Ottelusarjan toinen kohtaaminen pelataan Jyväskylässä perjantaina 7.4. kello 18.30.

* * *

Hurrikaanikevät on saapunut jälleen Jyväskylään – varaa lippusi Synergia Areenalle tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen