Kärpille kolme jatkosopimusta – Sailio, Anttila ja Mäkelä jatkavat

5.11.2017
Kärpille kolme jatkosopimusta – Sailio, Anttila ja Mäkelä jatkavat

Kuluva kausi on Jari Sailiolle kolmas Kärppien riveissä. (Kuva: Tomi Natri)

Kärpät on solminut jatkosopimukset Sami Anttilan, Aleksi Mäkelän ja Jari Sailion kanssa. Mäkelän ja Anttilan sopimukset ovat kaksivuotiset, Sailion yksivuotinen.

Jari Sailio saapui Kärppiin kesken pronssiin päättyneen kauden 2015–16. Kärpissä pelaamassaan 64 ottelussa 31-vuotias Sailio on tehnyt pisteet 6+18. Sailio on pelannut urallaan 544 Liigan runkosarjaottelua ja 95 playoffs-ottelua HPK:n, HIFK:n, Bluesin ja Kärppien riveissä.

– Silli on löytänyt täällä ollessaan uusia ulottuvuuksia peliinsä ja on erittäin pidetty pelaaja joukkueen sisällä. Hän pelaa meillä isossa roolissa ja on tärkeä palanen joukkuetta, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi.

Oululaisseuran oma kasvatti Sami Anttila on Kärppien A-junioreiden kaikkien aikojen paras pistemies. Nuorten SM-liigassa hyökkääjä teki pelaamassaan 126 ottelussa pisteet 73+78. Liigassa 22-vuotias Anttila on pelannut 48 runkosarjaottelua pisteillä 4+3.

– Ikävä vamma alkusyksystä on verottanut tämän vuoden pelejä, mutta Sami on jo osoittanut olevansa hyvä Liiga-pelaaja. Hienoa, että oman kasvatin kanssa saatiin jatko sovittua, Aho avaa.

Aleksi Mäkelä edusti Kärppien A-junioreita ensimmäisen kerran kaudella 2012–13. 24-vuotias puolustaja on pelannut viiden viime kauden aikana yhteensä 81 ottelua Mestistä pisteillä 4+17 sekä 88 ottelua Liigaa pistein 2+10.

– Kuten Saminkin kohdalla, on hienoa että saatiin omalle kasvatille jatkosopimus. Mäksän tie Liiga-pelaajaksi ei ole aivan perinteinen. Hän on noussut pitkän kaavan mukaan kovalla työllä Mestiksen kautta Liigaan ja on osoittanut kuuluvansa tänne.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen