Tulokkaat tutuiksi: Palmu isän jalanjäljistä Liigaan

8.11.2017
Tulokkaat tutuiksi: Palmu isän jalanjäljistä Liigaan

Petrus Palmu on seurannut nuorempana muun muassa Martin St. Louisin otteita NHL:ssä.

Liiga-tulokkaat tutuksi -sarja kolmannessa osassa pureudutaan 20-vuotiaaseen Petrus Palmuun, joka johtaa Liigan tulokkaiden pistepörssiä. Ville Leskisen tapaan Palmulle uran merkittävimpiä henkilöitä ovat olleet vanhemmat, mutta mitä eroa on Liigalla ja OHL:llä?

Joensuun Jokipoikien kasvatti Petrus Palmu on ollut alkukaudella joukkueensa viidenneksi tehokkain. TPS:n kakkosketjussa pelannut hyökkääjä on kuitenkin kärkimies tulokkaiden pistepörssissä tehoilla 7+6.

− Kausi on alkanut joukkueella hyvin ja olen itsekin päässyt hyvin mukaan vauhtiin. Nyt mennään pikku hiljaa eteenpäin ja kehitytään, Palmu veistelee.

Edelliset kolme kautta Palmu vietti Pohjois-Amerikan junioriliiga OHL:ssä, missä hyökkääjä pelasi 176 ottelua tehoin 85+104=189.

Nyt hän pelaa ensimmäistä kertaa miesten sarjassa. Vastuuta on tullut noin 15 minuuttia ottelua kohden.

Liigan vauhdissa ei ole ollut Palmulle suuria yllätyksiä. Kamppailutilanteissa on kuitenkin ollut kovempia pelaajia vastassa kuin OHL:ssä.

− Liigassa pelataan puolustuksessa tarkemmin ja tiiviimmin. Tietysti miesten sarjassa on myös kokeneempia, vahvempia ja kehittyneempiä pelaajia, Palmu tuumii.

Liigan ja OHL:n harjoituskäytännöistä lyötyy myös jonkinlaisia, muttei kovin suuria eroavaisuuksia.

− OHL:ssä keskityttiin syöttämiseen ja syöttöjen laatuun. Vaatimustaso oli kova ja menimme kovaa. Siellä oli vähän eri juttuja, mutta ei mitään suuria eroja Liigaan.

Ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä Palmu pelasi kaksi vuotta Jokereiden junioreissa. C-juniori-ikäisenä Joensuusta Helsinkiin siirtynyt Palmu pelasi pääasiallisesti C- ja B-junioreissa, mutta myös A:n pelit tulivat tutuksi jälkimmäisellä kaudella.

Isä opasti jääkiekkoon

Joensuusta maailmalle lähtenyt Palmu sanoo, että hänen jokaisella valmentajalla on kaikilla oma jälkensä hyökkääjän kehityksessä.

Uran merkittävimmät henkilöt ovat kuitenkin kotopuolessa. Isä Timo Palmu pelasi niin ikään jääkiekkoa I-divisioonassa JoKP:n, Peliittojen ja Ketterän joukkueissa.

− Isältä se kiekko on lähtenyt. Hän on aina opastanut kaikessa ja hänen kanssaan on pienenä syötelty jäällä. Isä on tykännyt olla harrastuksessa mukana.

Lapsuuden omista jääkiekko-idoleista ja fanituksen kohteista kysyttäessä Palmu nostaa esille suomalaisista totta kai Teemu Selänteen ja Saku Koivun.

Sen sijaan ulkomaalaisista nousee esille hyvin paljon Palmun tapainen taitava, pienempikokoinen pelaaja: kanadalainen 173-senttiä pitkä Matrin St. Louis.

− Hän on vähän pienempi pelaaja ja kulkenut kivisen tien NHL:ään, mutta sitten tekikin kovan uran siellä. Hän on ollut sellainen, jota on ollut mukava seurata, Palmu kertoo.

Liiga-tulokkaat tutuiksi -sarjan seuraava osa julkaistaan torstaina klo 12.00, jolloin ääneen pääsee Jesperi Kotkaniemi.


---
Julkaisija: Simo Arkko