HIFK:n Atte Engrenillä on edessä uran ensimmäinen ulkoilmaottelu

4.12.2017
HIFK:n Atte Engrenillä on edessä uran ensimmäinen ulkoilmaottelu

Atte Engrenin alkukauden torjuntaprosentti on vahva 92,15. (Kuva: Tomi Natri)

HIFK kohtaa 5. joulukuuta pelattavassa ulkoilmaottelussa Kärpät. Helsinki Ice Challenge -ottelu on osa Liigan Suomi 100 -juhlaviikkoa ja Helsingin kaupungin järjestämien satavuotista itsenäisyyttä juhlistavien tapahtumien sarjaa.

Ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa torjuva 29-vuotias Atte Engren ei ole pelannut aikaisemmin ulkoilmaotteluita. Hän odottaa Kaisaniemen puistossa pelattavaa ottelua suurella innolla.

– Olen seurannut paljon NHL:n Road to Winter Classic -nettisarjaa. Ulkoilmaotteluissa on hieno meininki ja isot katsomot. Siinä tavallaan palataan pikkupoikana pelattuihin pihapeleihin, kun pelataan ulkona. On nättiä päästä pelaamaan Kaisaniemen jättiyleisön eteen, Engren hehkuttaa.

Kaisaniemen puistoon rakennetaan 16 000 katsojaa vetävä kiekkoareena. Katsomot sijaitsevat lähellä kaukaloa ja kaikilta paikoilta näkee loistavasti kaukaloon. Tunnelma tulee olemaan ainutlaatuinen.

Engreniltä löytyy aikaisempaa kokemusta vastaavalle yleisömäärälle pelaamisesta.

– Lev Prahassa pelatessani meidän kotihalli veti hieman yli 18 000 katsojaa. Loppuunmyytynä siinä hallissa oli kova mökä, Engren muistelee.

Ennen matsin alkua yleisön virittää hyvään fiilikseen Haloo Helsinki!, joka esiintyy juhlayleisölle joukkueiden alkulämmittelyiden jälkeen.

– Uskon, että fiilis on mahtava myös Kaisaniemessä. Toivotaan, että sää suosii ja mestoille saapuu paljon porukkaa. Kun saamme kannattajat lämpimäksi niin eiköhän siellä aika kova melu tule olemaan. Pääsylippu ulkoilmaotteluun on hyvä joululahjaidea, Engren vinkkaa.

* * *

Kaisaniemen katsomot täyttyvät kovaa vauhtia tiistaille. Ole sinäkin osana ikimuistoista iltaa ja osta liput tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen