Tässä ovat syyskauden ykkösvahdit Liigassa – katso tilastovertailu

12.12.2017
Tässä ovat syyskauden ykkösvahdit Liigassa – katso tilastovertailu

Syyskaudella hienoa torjuntatyöskentelyä ovat esittäneet muun muassa Niko Hovinen (vas.), Kaapo Kähkönen, Veini Vehviläinen, Frans Tuohimaa ja Atte Engren.

Liigan runkosarjan toinen puolikas on käynnistynyt. Syyskauden maalivahtivertailussa uuden sukupolven torjujat ovat nousseet otsikoihin, mutta myös konkarit ovat näyttäneet huippuosaamistaan. Katso syksyn numerovertailu ja tilastokärjet.

Sarjaa 11 pisteellä johtavan Kärppien ykkösvahdin paikan on vallannut 20-vuotias Veini Vehviläinen. Jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti on lunastanut kolmannella Liiga-kaudellaan kovia odotuksia ja torjunut 23 ottelussaan voittoprosentilla 80,4. Vehviläinen on tilastoykkönen niin voittojen (16) kuin nollapelien (4) määrällä sekä maalikeskiarvolla (1,53) ja torjuntaprosentilla (93,9) mitaten.

Puhtaassa numerovertailussa Vehviläisen haastaa ainoastaan KalPan vasta kuusi ottelua pelannut Niko Hovinen. 29-vuotias kokenut vahti on pelannut Vehviläisen tapaan jo neljä nollapeliä. Hovisen voittoprosentti on täydet 100 ja tilastolukemat 0,50 / 98,2 hakevat vertaistaan maalivahtien tilastohistoriassa.

HIFK:n Atte Engren on antanut erinomaisia näyttöjä osaamisestaan erityisesti marras-joulukuun otteluissaan. Engren on pelannut 10 viimeisintä otteluaan voittoprosentilla 83,3 ja pysäyttänyt kiekkoja 93,5 %:n varmuudella. Maalikeskiarvo on erinomainen 1,48.

Lukon Kaapo Kähkönen oli Liigan vakuuttavin maalivahti alkukaudella. Syyskauden avauskolmanneksella Kähkönen torjui yli 94 prosentin varmuudella ja päästi vain 1,48 maalia ottelua kohden ensimmäisten 11 ottelun jaksolla. Koko kauden vertailussa Kähkönen on maalikeskiarvovertailun kolmonen ja torjuntaprosenttitilaston kakkonen.

Voittoprosenttitilaston kärkimiehiin kuuluvat myös TPS:n maalilla torjuntavastuuta jakaneet Rasmus Tirronen ja Oskari Setänen. Tirrosen voittoprosentti on 66,7, Setäsen 65,0. Pelicansin maalilla 21-vuotias Joona Voutilainen on hävinnyt 14 ottelustaan vain kolme varsinaisilla peliajoilla ja voittoprosentti on mainio 66,7.

SaiPan Frans Tuohimaa oli joukkueensa avainpelaajia, kun lappeenrantalaiset nousivat lokakuussa voittoputkeen. Tuohimaa pelasi syyskuun lopulta marraskuun alkuun 10 ottelun jakson erinomaisin tilastoin 1,36 / 95,4 voittoprosentilla 70,0. 26-vuotias Tuohimaa valittiin lokakuussa kahdesti peräkkäin viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi Liigassa.

>> Katso lisää: Runkosarjan maalivahtitilastot 2017–18


---
Julkaisija: Antti Seppänen