SaiPan Kim Strömbergille pelikielto – katso video

31.1.2018

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt SaiPan Kim Strömbergille kahden ottelun pelikiellon perjantain SaiPa–Kärpät-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Strömberg kärsi pelikiellostaan ensimmäisen osan 27.1. ottelussa Ilves–SaiPa. Hyökkääjä on vielä pelikiellossa 2.2. pelattavassa SaiPa–Lukko-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Kim Strömberg
Ottelupäivä: 26.1.2018
Ottelu: SaiPa-Kärpät
Peliaika 8:27

1. Selostus asiasta

Ottelun erotuomarit tuomitsivat peliajassa 8:27 SaiPan Kim Strömbergille tämän taklauksesta Kärppien Lasse Kukkoseen pienen rangaistuksen ja käytösrangaistuksen syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus (2 + 10).

Päävideotuomari on edelleen asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Kukkonen ei loukkaantunut tilanteessa ja pelasi ottelun loppuun asti.

Strömberg on määrätty väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi.

Strömberg on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Strömberg on menossa antamaan painetta ja taklaamaan kiekollista Kukkosta Kärppien maalin taakse. Strömberg on kuitenkin menossa ohi Kukkosesta ja nostaa tilanteessa käsivartensa ylöspäin osuen sillä Kukkosta ensin vartaloon ja sitten pään ja niskan alueelle. Lisäksi Strömberg nousee tilanteessa ilmaan ennen taklausta.

Kurinpitodelegaatio pitää Strömbergin tilanteen pelaamista huolimattomana ja lisäksi katsoo Strömbergin aiheuttavan tilanteessa kontaktin Kukkosta päähän. Delegaatio katsoo, että Strömberg on taklauksellaan piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta tulee määrätä Strömbergille ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

Pelikiellon kestoa harkitessaan delegaatio on ottanut huomioon Strömbergin menettelyn moitittavuuden sekä kuluvalla kaudella päähän kohdistuneista taklauksista määrättyjen pelikieltojen pituudet. Delegaatio pitää Strömbergin suorittamaa vastustajan päähän kohdistuvaa taklausta, jonka seurauksena taklattu pelaaja ei loukkaannu, kahden ottelun arvoisena tekona. Strömbergillä ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa Liigasta.

3. Ratkaisu

SaiPan Kim Strömbergille määrätään kahden (2) ottelun pelikielto. Strömberg on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun 27.1.2018. Strömberg on vielä pelikiellossa SaiPan seuraavan ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

29. tammikuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen