Viikon tulikuumien kärkikolmikko tulee Kärpistä

23.4.2018
Viikon tulikuumien kärkikolmikko tulee Kärpistä

Julius Junttila (vas.), Veini Vehviläinen ja Jani Hakanpää ovat finaalisarjan tulikuumimmat pelaajat neljännen finaalipelin alla.

Jääkiekon Suomen mestaruus 2018 on ratkeamassa. Finaalisarja on edennyt Kärppien tahtiin, joten viikon tulikuumien pelaajien listan kärkikolmikkokin tulee oululaisten riveistä.

Julius Junttila pelasi erinomaisen runkosarjan, vaikka loppukausi ei tuottanutkaan pisteitä alkukauden tahtiin. Uransa parhaan kauden pelannut laitahyökkääjä on ollut finaalisarjassa jälleen huippuiskussa. Tapparaa vastaan kolmessa ottelussa pisteet 2+2.

"Ilmiömäinen luistelija on noussut hieman vaisun semifinaalisarjan jälkeen omalle tasolleen. Hyvän pelikäsityksen ansioista erinomainen pelin rytmittäjä, alivoima- ja ylivoimapelaaja. Loistaisi isommissakin sarjoissa, jos laukaisutaito olisi edes tyydyttävällä tasolla."

Jani Hakanpään kausi tuotti jo runkosarjassa uusia ennätyksiä. Playoffseissa jättikokoinen puolustaja on isännöinyt Kärppien puolustuksessa isoja minuutteja ja ottanut kiekollisessa pelissä aiempia kausia enemmän vastuuta.

"Huikeaa kautta pelaava jämäkkä puolustaja pelaa jatkuvasti isoja minuutteja, mikä ei näy tippaakaan väsymyksenä tai virheherkkyytenä. Kamppailupelaamisessa Liigan ehdotonta aatelia. Ottanut kiekollisessa pelissä ja liikkeessä isoja steppejä eteenpäin. Edellisessä pelissä tullut isku kysymysmerkkinä."

Veini Vehviläinen näytti osaamistaan jo runkosarjassa ja kuului Liigan kärkivahteihin. Finaalisarjassa 21-vuotias nuorten maailmanmestari on ollut virkaveljeään Dominik Hrachovinaa parempi. Torjunut finaalisarjassa tilastoin 0,91 / 95,4.

"Mies on ottanut tällä kaudella valtavan kehitysaskeleen. Pystyi jo runkosarjassa tasaiseen suorittamiseen. Playoffseissa ollut aivan liekeissä. Finaalisarjan kolmessa ottelussa ollut vastustajan maalivahtia parempi ja torjuntaprosentti on yli 95:n."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen