Markus Nenonen: "On tärkeää osata tehdä voittavia asioita"

2.9.2018
Markus Nenonen: "On tärkeää osata tehdä voittavia asioita"

HPK hankki seuraavaksi kahdeksi kaudeksi tulivoimaa hyökkäykseensä, kun maaliahne Markus Nenonen liittyi hämeenlinnalaisten mukaan. Nenonen hakee HPK:sta vastuuta ja viimeistä askelta kohti Liigan kärkihyökkääjiä.

25-vuotias Markus Nenonen teki Liiga-debyyttinsä JYPissä kaudella 2012–13. Neljän JYPissä pelatun Liiga-kauden jälkeen Jämsänkoskella syntynyt Nenonen suuntasi Sportiin kaudeksi 2016–17. Vaasasta Nenonen matkasi keväällä 2017 Tapparaan. Kausi päättyi hopeamitaliin.

– Loppujen lopuksi olin ihan tyytyväinen viime kauteen. Vaasassa alkukausi oli vaikea. Vaikka itselle tuli onnistumisia pisteiden muodossa niin ei niistä osannut iloita, kun joukkueella ei kulkenut.

– Keväälle sain hienon mahdollisuuden siirtyä Tapparaan. Tampereella playoffs-kevät oli hienoa aikaa. Sain paljon oppia kevään isoista peleistä, se oli tosi rikastuttava kokemus. Uskon, että Tampereen visiitistä on itselleni paljon hyötyä, kun pääseen seuraavan kerran pelaamaan playoffseja, Nenonen kertaa.

Nuoresta iästään huolimatta Nenonen on pelannut Liigassa jo 266 ottelua pistein 75+42. Nenonen solmi keväällä hämeenlinnalaisten kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– En ole vielä täällä kauaa ollut, mutta on ollut tosi mukavaa. Hämeenlinna on kaupunkina sopivan kokoinen ja seura on kohdellut minua erinomaisesti. Meillä on nuori joukkue, jolla on kova tekemisen meininki. Joka päivä kehitytään ja hitsaannutaan enemmän yhteen, Nenonen pohtii.

Nenonen lähtee hakemaan HPK:sta lisää vastuuta ja lopullista nousua Liigan hyökkääjäeliittiin.

– Minun pitää pystyä tekemään pisteitä ja auttamaan niiden kautta joukkuetta voittamaan. Haluan myös kehittyä kokonaisvaltaisena pelaajana. On tärkeää osata tehdä voittavia asioita oman joukkueen eteen.

– Meillä kova halu palauttaa HPK playoffseihin. Se vaatii kuitenkin paljon töitä ja onnistumisia. Kun sinne pääsemme niin kaikki voi olla mahdollista.

HPK:n harjoitusottelut ovat sujuneet tuloksellisesti varsin mallikkaasti. Nenosen mukaan otteluissa on jo näkynyt niitä juttuja mitä pitääkin. Hyökkääjällä on myös selvä näkemys siitä, millaista kiekkoa HPK tulee pelaamaan.

– Ajoittain harjoituspeleissämme on näkynyt niitä juttuja mitä olemme treenanneetkin. Olemme ottaneet preseasonilla peleihin erilaisia teemoja, joihin olemme eri otteluissa keskittyneet. Tulevan kauden HPK haluaa pelata luistelevaa ja vauhdikasta lätkää!

HPK:ssa on useita läpimurron porteilla olevia nuoria pelaajia. Nenonen nostaa esiin erityisesti yhden, joka on ottanut viime vuosina isoja askeleita.

– Hyökkääjä Jere Innala lyö varmasti todenteolla läpi alkavalla Liiga-kaudella! Treeneissä ja harjoituspeleissä kaveri on ollut puolustajille todella vaikea pideltävä. Kyseessä on taitava, liukas ja näppärä pelaaja, Nenonen hehkuttaa joukkuekaveriaan.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen