Ässille ensimmäinen täysi pistepotti – porilaiset nollasivat Jukurit

16.10.2018

Ässille ensimmäinen täysi pistepotti – porilaiset nollasivat Jukurit

Kuva: Elmeri Elo

Ässät otti tiistaina kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa, kun Jukurit kaatui Mikkelissä puhtaasti lukemin 0–2. Voitto oli porilaisille toinen peräkkäinen. Andreas Bernardille nollapeli oli kauden ensimmäinen.

Jukurit–Ässät 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)
>> Tilastot

Niklas Appelgren 0–1

Lauri Tukonen 0–2

Kotijoukkue Jukurit oli kaksi ensimmäistä erää selkeästi hallitsevampi osapuoli. Mikkeliläisillä oli tukku maalipaikkoja, mutta Ässien puolustus kesti maalivahti Andreas Bernardin johdolla. Mikkeliläiset pääsivät yrittämään johtomaalia myös kolmesti ylivoimalla, mutta tehottomuus vaivasi.

Kauden ensimmäisen täyden pistepotin ottanut Ässät ratkaisi ottelun päätöserässä kahdella maalilla. Voittomaali syntyi ajassa 50.47, kun Niklas Appelgren ohjasi kauden toisella maalillaan vierasjoukkueen johtoon. Osuman alustivat Otto Kivenmäki ja Jere Seppälä. Lisää seurasi ajassa 56.32, kun Mikko Salmiota rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukauksesta 0–2-osuman iski Lauri Tukonen.

Ässien maalivahti Andreas Bernard torjui ottelussa nollapelin eteen yhteensä 27 kertaa. Ottelun myötä Bernard nousi myös jaetulle kärkisijalle kaikkien aikojen eniten Liiga-otteluita pelanneena ulkomaalaismaalivahtina. Italialaisvahdille on ottelu kertynyt nyt yhteensä 190.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen