SaiPan Tyler Morleylle ei määrätty pelikieltoa – katso video

20.10.2018

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt SaiPan Tyler Morleylle pelikieltoa perjantain Sport–SaiPa-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Morley on pelikelpoinen SaiPan seuraavassa ottelussa, lauantaina 20.10. Kärpät–SaiPa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Tyler Morley
Ottelu: Sport–SaiPa
Peliaika 18:17
Pelipäivä: 19.10.2018

1. Selostus asiasta

Sport–SaiPa-ottelun peliajassa 18:17 SaiPan Tyler Morley taklaa Sportin Tony Sundia. Ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta Morleylle 5+20 minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta. Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä ottelurangaistus polvitaklauksesta.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen pyytämättä lausumaa Morleyltä.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 152 mukaan polvitaklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Säännön ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta. Delegaatio toteaa, että Sund saa irtokiekon haltuunsa Sportin puolustusalueen kulmassa ja voimakkaasti jarruttaen kääntyy kohden kaukalon keskustaa. Samanaikaisesti Sundin saadessa kiekon haltuunsa tilannetta lähestyy Morley, joka lähtee taklaamaan oikea kylki edellä Sundia. Taklaushetkellä Sund ei ole liikkeessä vaan on paikallaan ja väistää ylävartalollaan Morleyn taklauksen. Väistämisen seurauksena pelaajien polvet osuvat yhteen.

Pelitilannetta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon Sundin tekemän taklauksen osittaisen väistämisen delegaatio toteaa, ettei Morley ole taklauksella piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa tavalla, joka edellyttäisi ottelurangaistusta. Näin ollen delegaatio toteaa, ettei tilanteesta tule määrätä ottelurangaistusta Morleylle.

3. Ratkaisu

SaiPan Tyler Morleylle ei määrätä ottelurangaistusta.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 20. lokakuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen