Alumni All Star –tapahtuma kerää kiekkotähdet elokuussa Lahteen

29.11.2018
Alumni All Star –tapahtuma kerää kiekkotähdet elokuussa Lahteen

Liiga Alumni järjestää yhdessä Pelicansin kanssa historian kolmannen Alumni All Star –tapahtuman Lahden Isku Areenalla perjantaina 16.8.2019.

Tapahtuma alkaa perinteiseen tapaan Alumnin Tukisäätiön järjestämällä Tulevaisuusseminaarilla, jonka aiheena on tällä kertaa Ilmastonmuutos – uhka ja mahdollisuus. Seminaarin esiintyjälista on aikaisempien vuosien tapaan merkittävä.

All Star -ottelu Hämeen Alumnin ja Liiga Alumnin välillä on ohjelmassa kello 18.30. Molemmista joukkueista tulee löytymään sekä nykyisiä NHL-pelaajia että uransa lopettaneita legendoja. Hämeen Alumnin joukkue kasataan Lahden, Hämeenlinnan ja Tampereen pelaajista.

Liiga Alumnin joukkue koostuu puolestaan muun Suomen pelaajista samalla periaatteella kun Hämeen joukkuekin. Joukkueisiin pyritään viime vuosien tapaan saamaan Suomen kaikki merkittävimmät NHL-pelaajat ja kiekkolegendat. Joukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan lähempänä tapahtumapäivää.

Ottelu sisältää kaksi 20 minuutin erää. Kolmannen erän korvaa taitokilpailu.

Viime vuonna Rauman Alumni All Star -ottelussa Winnipeg Jetsin suomalaispelaajat olivat näkyvästi esillä. Lahdessa valokeilaan pääsee jälleen uusi NHL-seura, kun Liiga Alumni kutsuu paikalle kaikki Dallas Starsissa pelanneet suomalaispelaajat.

Tapahtuman tuotto hyväntekeväisyyteen

Aiempien vuosien tapaan Lahden Alumni All Star -tapahtuman tuotto menee kokonaisuudessaan lasten ja nuorten kiekkoharrastuksen tukemiseen. Varat ohjataan järjestelyissä mukana olevan Alumnin Tukisäätiön rahastojen kautta tuen tarvitsijoille. Pieni osa tuotosta ohjautuu Liiga Alumnin kriisirahastoon, josta alumneja voidaan tukea heitä kohdanneissa kriisitilanteissa, muun muassa vakavien päihdesairauksien hoito-ohjelmassa.

Alumni All Star -ottelu on aiemmin järjestetty Raumalla ja Oulussa.

Uutena elementtinä Suomen Jääkiekkoleijonien aatelointi

Jääkiekkomuseo haluaa yhdessä Alumnin kanssa edistää entisten pelaajien huomioimista ja arvostusta sekä olla mukana merkittävän suomalaisen kiekkotapahtuman kehittämisessä. Jääkiekkoleijonien aatelointi tapahtuu Lahdessa ensimmäistä Alumni All Star –tapahtumassa. Aiemmin aateloinnit ovat tapahtuneet muun muassa Karjala-turnauksen yhteydessä.

Tapahtumassa jaetaan kaikille pääsylipun lunastaneille Alumnin tuottama Legendat-lehti, jossa on aateloitavien Jääkiekkoleijonien kattavat esittelyt. Legendat julkaisu ilmestyy Lahden All Star -tapahtumassa jo yhdeksännen kerran.

Suomalaisten NHL-pelaajien Alumni perustettu

Liiga Alumni on perustanut entisille ja nykyisille NHL-pelaajille tarkoitetun uuden paikallisalumnin. Suomalaisten NHL-pelaajien alumnin tehtävänä on kasata entiset ja nykyiset suomalaiset NHL-pelaajat yhteen ja toimia heidän asioidensa edistämiseksi.

NHL-pelaajien alumnin tarkoituksena on Alumni All Star -tapahtumassa tuoda suurelle yleisölle tunnetuksi suomalaisten NHL-pelaajien perinteitä ja saavutuksia entisessä WHA.ssa ja nykyisessä NHL:ssä. Uusin suomalainen Stanley Cup –voittaja pyritään tuomaan aina mestaruuden jälkeisessä Alumni All Star -tapahtumassa näkyvästi esille.

NHL-pelaajien alumnin yhtenä tärkeänä tehtävänä on myös toimia Alumni All Star -tapahtumien linkkinä entisten ja nykyisten NHL-pelaajien välillä ja kasata tapahtumien joukkueet.

Suomalaisten NHl-pelaajien Alumnin hallituksen puheenjohtajana toimii Jyrki Lumme. Hallituksen jäsenet ovat Esa Tikkanen, Teppo Numminen, Sean Bergenheim, Tony Salmelainen, Lauri Korpikoski, Leo Komarov ja Mikko Rantanen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen