KalPan Ryan Wilsonille kahden ottelun pelikielto

23.12.2018

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi KalPan Ryan Wilsonille kahden ottelun pelikiellon torstain KooKoo–KalPa-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Wilson on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun väliaikaisen pelikiellon aikana 21.12. KalPa–Ässät-ottelussa. Wilson on pelikiellossa vielä KalPan seuraavassa Liiga-ottelussa, 4.1.2019 KalPa–SaiPa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Ryan Wilson
Ottelu: KooKoo–KalPa
Peliaika: 59.34
Pelipäivä: 20.12.2018

1. Selostus asiasta

KooKoo–KalPa-ottelun peliajassa 59.34 KalPan Ryan Wilson huitaisee mailallaan kolmasti KooKoon Juha-Pekka Haatajaa käsille. Ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta Wilsonille 5+PR minuutin rangaistuksen huitomisesta.

Liigan tilannehuone on katsonut tilanteen ja päävideotuomari asettanut huitomisen kurinpitokäsittelyyn, josta tulee määrätä Wilsonille ottelurangaistus.

Haataja ei loukkaantunut huitomisen seurauksena.

Kurinpitodelegaatio on määrännyt Wilsonin väliaikaiseen pelikieltoon 21.12.2018.

Wilson on antanut kirjallisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 mukaan huitomisella tarkoitetaan tekoa, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön iii -kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta sekä lukenut Wilsonin lausuman. Delegaatio toteaa, että Wilson huitaisee tilanteessa kolmasti KooKoon Haatajaa käsille. Ensimmäinen huitaisu liittyy osittain mailan vapaaksi saamiseen. Toinen huitaisu on suhteellisen lievä, mutta kolmas huitaisu tapahtuu napakalla voimalla. Delegaatio toteaa, ettei missään kolmessa huitaisussa ole kysymys ns. mailahäirinnästä, vaan jokainen huitaisu osuu pelkästään Haatajaa käsille.

Pelitilanne huomioiden kurinpitodelegaatio pitää Wilsonin huitomista vastustajaan täysin peliin liittymättömänä ja siten vastustajan piittaamattomana vaarantamisena ja lisäksi ottelurangaistuksen arvoisena tekona. Ottaen huomioon huitomisen, pelitilanteen ja aiemmat kuluvalla kaudella huitomisista määrätyt pelikiellot, delegaatio pitää oikeana rangaistuksena tilanteesta kahden ottelun pelikieltoa.

3. Ratkaisu

KalPan Ryan Wilsonille määrätään kahden (2) ottelun pelikielto. Wilson on kärsinyt yhden ottelun pelikiellostaan väliaikaisen pelikiellon aikana. Toisen ottelun Wilson kärsii KalPan seuraavassa ottelussa 4.1.2019.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

21. joulukuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen