41 tapparalaista kunniagalleriaan – Tappara Hall of Fame avattiin

5.2.2018
41 tapparalaista kunniagalleriaan – Tappara Hall of Fame avattiin

Kuva: Mika Kylmäniemi

Tappara on avannut seuran kunniagallerian, jolla kunnioitetaan tapparalaisen seuratoiminnan eteen arvokasta työtä tehneitä henkilöitä. Liigan seuroista TPS ja Pelicans ovat aikaisemmin avanneet vastaavanlaiset kunniagalleriat.

Tappara syntyi vuonna 1955, kun TBK:n jääkiekkotoiminta eriytettiin uuden nimen alle. Siksi Tappara Hall of Famessa muistetaan myös TBK:ssa vuosina 1932-55 vaikuttaneita henkilöitä, joista suurin osa jatkoi toimintaansa seurassa nimi- ja logomuutoksen jälkeenkin.

Tappara Hall of Famen ensimmäisessä vaiheessa on nimetty 41 henkilöä, joiden toiminta on arvioitu erityisen olennaiseksi tapparalaisen urheilutoiminnan kehityksessä. Ensimmäisen vaiheen valinnoissa on erityisesti huomioitu Tapparan ja sitä edeltäneen TBK:n 86-vuotisen historian alkuvuosikymmenet. Nimetyt henkilöt ovat tekemisellään urheilu-, valmennus- tai johtotehtävissä edistäneet merkittävällä tavalla tapparalaisuutta ja seuran mainetta niin kansallisilla kuin kansainvälisellilläkin areenoilla.

Kunniagalleria kasvaa jatkossa vuosittain. Valinnoista vastaa toimikunta, johon kuuluu Tappara ry:n ja Tamhockey Oy:n johtoa, pelaajien edustaja sekä erikseen määräajaksi nimettävä ulkopuolinen valitsijataho.

>> Lue lisää kunniagalleriasta: tappara.fi

>> Katso kaikki Tapparan Hall of Famen jäsenet

Ikimuistoinen ilta Hakametsässä. Katso video Hall of Famen avajaisista:


---
Julkaisija: Antti Seppänen