Jukurien Valtteri Hotakaiselle yhden ottelun pelikielto

2.1.2019

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Jukurien Valtteri Hotakaiselle yhden ottelun pelikiellon lauantain KooKoo–Jukurit-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Hotakainen on pelikiellossa keskiviikkona 2.1. pelattavassa Jukurit–Tappara-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Valtteri Hotakainen
Ottelu: KooKoo–Jukurit
Peliaika 42.33
Pelipäivä: 29.12.2018

1. Selostus asiasta

KooKoo–Jukurit-ottelun peliajassa 42.33 Jukurien Valtteri Hotakainen huitaisee KooKoon Olli Korhosta osuen tätä ylävartaloon ja päähän. Tilanteesta ei ottelussa tuomittu rangaistuksia.

Tilannehuone on katsonut kyseisen teon ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Hotakaiselle ottelurangaistus huitomisesta.

Korhonen ei loukkaantunut huitomisen seurauksena.

Hotakainen on antanut suullisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 mukaan huitomisella tarkoitetaan tekoa, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön iii -kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta sekä kuullut Hotakaisen lausuman. Delegaatio toteaa, että Hotakainen kääntyessään kohti kiekollista Korhosta huitaisee tätä korkealla olevalla mailalla. Hotakaisen maila osuu Korhosta ylävartaloon ja päähän. Delegaatio toteaa lisäksi, että huitaisu on suhteellisen voimakas.

Kurinpitodelegaatio pitää Hotakaisen edellä kuvattua huitomista vastustajan piittaamattomana vaarantamisena, joka on ottelurangaistuksen arvoinen teko. Ottaen huomioon huitomisen, pelitilanteen ja aiemmat kuluvalla kaudella huitomisista määrätyt pelikiellot, delegaatio pitää oikeana rangaistuksena tilanteesta yhden ottelun pelikieltoa.

3. Ratkaisu

Jukurien Valtteri Hotakaiselle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

1. tammikuuta 2019

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen