Liiga-viikon tulikuumimmat – “Pysäyttämättömässä kunnossa”

15.1.2019
Liiga-viikon tulikuumimmat – “Pysäyttämättömässä kunnossa”

HPK:n Teemu Turunen on tuoreen Viikon tulikuumat –listan ykkösnimi. Kärkitrioon sijoittuvat lisäksi HIFK:n Iikka Kangasniemi ja Pelicansin Juho Olkinuora.

23-vuotias Teemu Turunen on kuulunut koko kauden Liigan pistepörssin kärkinimiin. HPK-laituri on jo murskannut viimekautisen piste-ennätyksensä, ja maaliennätyskin menee rikki seuraavalla osumalla. Pisteputki on kuuden ottelun mittainen.

"HPK-hyökkäyksen kenraali on pysäyttämättömässä kunnossa. Latonut viimeiseen kuuteen peliin pisteet 6+4. Kyky pysyä kiekossa huippua. Se yhdistettynä tuhoisaan laukaukseen tekee hänen puolustamisensa erittäin vaikeaksi. Nordenskiöldinkadulla muistellaan vielä kauhulla perjantai-iltaa."

Iikka Kangasniemen kausi on ollut rikkonainen, mutta siitä huolimatta taituri on takonut pisteitä huipputahdilla. Ennätykset paukkuvat neljännellä Liiga-kaudella. 23-vuotias laitahyökkääjä on selvästi kilpailijoita pienemmästä ottelumäärästä huolimatta hyvin mukana kamppailussa Aarne Honkavaara –palkinnosta, runkosarjan maalikuninkuudesta.

"Hattutempun lauantaina Jukureita vastaan iskenyt taitoniekka taistelee jopa maalipörssin voitosta, vaikka on missannut loukkaantumisten vuoksi jo 16 ottelua. Varressa on mittaa vain 170 senttiä, mutta ei silti väistele ketään. Maalinteon lisäksi Kangasniemi on myös erinomainen pelintekijä. Matkalla isommille areenoille."

Juho Olkinuora on esiintynyt viime aikoina vakuuttavasti Pelicansin maalilla. Torjunut yhdeksästä viime ottelustaan kahdeksan voittoa, eikä päästänyt jaksolla kertaakaan yli kahta maalia ottelussa. Tammikuun torjuntaprosentti muhkea 95,1.

"Jatkoi tällä viikolla siitä mihin edellisen viikon jätti. Pakotti suorituksillaan Pelicansien hakemaan Skarekille minuutteja Heinolasta. Kaksi ottelua, kaksi rauhallisen varmaa voittoa ja vain kaksi päästettyä maalia sekä toinen voitoista tylysti nollapelillä. Joukkue pelaa edessä hyvin, ja Olkinuora hoitaa muutamat voittavat torjunnat loistavasti illasta toiseen. Hehkuu itsevarmuutta, mikä näkyy lisääntyneenä mailapelaamisena. Pelicansilla on loistava tilanne maalivahtien osalta."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen