Kuka vie Ketola-palkinnon? Kuka on sinun suosikkisi?

12.2.2019
Kuka vie Ketola-palkinnon? Kuka on sinun suosikkisi?

Kauden kovimpiin pistenikkareihin kuuluvat Malte Strömwall (vas.), Teemu Turunen, Kristian Kuusela, Justin Danforth ja Ville Leskinen.

Liigan pistepörssin voittaja palkitaan kauden päätteeksi Veli-Pekka Ketolan nimeä kantavalla palkinnolla. Runkosarjan viimeisellä viidenneksellä tittelissä on kiinni useampi pelaaja. Kuka on sinun suosikkisi palkinnon saajaksi?

HPK:n Teemu Turunen johtaa pistepörssiä. 23-vuotias laitahyökkääjä on rikkonut henkilökohtaiset ennätyksensä ja ottanut entistä isomman roolin hämeenlinnalaisten ratkaisupelaajana. Edellisen kerran pistepörssin ykkönen on tullut HPK:sta kaudella 2002-03, kun Tomas Kucharcik voitti tittelin.

Kärppien Ville Leskinen on sarjan tämän hetken paras maalintekijä. Vaisumman alkusyksyn jälkeen Leskinen on takonut pisteitä selvästi yli piste per ottelu –tahdilla. Juha-Pekka Haataja voitti edellisenä Kärppä-pelaajana pistepörssin kaudella 2012-13.

KooKoon Malte Strömwall oli alkukauden kovin pistenikkari, kun 22 ottelussa syntyi 27 pistettä. Sen jälkeen ruotsalaisen ylivoimaspesialistin pistetahti on tasaantunut, mutta 24-vuotias Strömwall on edelleen tiukasti mukana kamppailussa Ketola-palkinnosta. Pistepörssin voitto olisi historiallinen, sillä yhtäkään KooKoo-pelaajaa ei ole aikaisemmin palkittu Liigan kausipalkinnolla.

Tapparan Kristian Kuusela lähestyy 900 ottelun rajapyykkiä, mutta on edelleen osoittanut olevansa Liigan hyökkääjäeliittiä. 35-vuotias laitahyökkääjä on matkalla kohti uransa toiseksi parasta pistesaldoa. Kaudella 2015-16 Kuusela voitti Ketola-palkinnon tehtailtuaan runkosarjassa 59 pistettä.

Lukon Justin Danforth on ollut erinomainen vahvistus raumalaisille. 25-vuotias kanadalainen on pelannut marraskuun lopulta piste per peli –tahdilla ja ollut merkittävässä roolissa Lukon nousussa kohti sarjataulukon kärkisijoja. Ketola-palkinto on mennyt Lukko-pelaajalle vuosien varrella kolmesti aiemmin. Viimeksi Ville Vahalahti oli pörssiykkönen kaudella 2013-14.

Kuka on vahvin ehdokas Ketola-palkinnolle 2019?
Teemu Turunen, HPK
12.1%
Ville Leskinen, Kärpät
33.6%
Malte Strömwall, KooKoo
4.2%
Kristian Kuusela, Tappara
32.1%
Justin Danforth, Lukko
7.8%
Joku muu pelaaja
10.2%
Äänestys on päättynyt.

---
Julkaisija: Antti Seppänen