Maailmanmestari palaa Pelicansiin – “Poikkeuksellisen valtava potentiaali”

13.2.2019
Maailmanmestari palaa Pelicansiin – “Poikkeuksellisen valtava potentiaali”

Kuva: Tomi Natri

Laitahyökkääjä Juhamatti Aaltonen on tehnyt Pelicansin kanssa kevääseen 2020 ulottuvan sopimuksen. Kolminkertainen Suomen mestari ja vuoden 2011 maailmanmestari on pelannut tällä kaudella Ruotsin SHL:ssä.

33-vuotias Aaltonen pelasi läpimurtokautensa juuri Pelicansissa kaudella 2009-10 kirjaamalla runkosarjassa pisteet 28+21=49. Aaltonen jakoi tuolloin maalipörssin ykkössijan.

Tammikuussa 2003 Liigassa debytoinut Aaltonen pelasi kasvattajaseurassaan Kärpissä kevääseen 2009 saakka. Hän oli voittamassa Suomen mestaruutta vuosina 2007 ja 2008.

Vuosina 2010-13 Aaltonen pelasi kaksi kautta KHL:ssä ja vuoden Ruotsin pääsarjassa. Kaudeksi 2013-14 hän palasi Kärppiin ja voitti uransa kolmannen Suomen mestaruuden. Hänet valittiin myös kevään playoffs-otteluiden parhaaksi pelaajaksi mestaruusmaalin tekijänä.

Kahden KHL-kauden jälkeen Aaltonen pelasi kaudella 2016-17 HIFK:n paidassa. Yhteensä hän on pelannut Liigassa 359 ottelua pistein 102+131=233.

– Aaltonen on yksi koko Euroopan taitavimmista jääkiekkoilijoista. Viimeaikaisia tuloksia Ruotsissa ei kannata liikaa tuijottaa, sillä ne ovat monen asian summa. Aaltosella on poikkeuksellisen valtava potentiaali, jonka ulosmittaaminen vaatii oikean ympäristön. Miehellä itsellään oli kova halu ja motivaatio tulla Lahteen, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Aaltonen pelaa ensimmäisen ottelunsa Pelicans-paidassa perjantaina KooKoota vastaan.


---
Julkaisija: Antti Seppänen