Pörssikärki tulikuumien ykkösenä – “Uutta suoraviivaisuutta maalipaikoissa”

4.3.2019
Pörssikärki tulikuumien ykkösenä – “Uutta suoraviivaisuutta maalipaikoissa”

Kuva: Mika Kylmäniemi

Kärppien Ville Leskinen on viikon tulikuumin pelaaja Liigassa. Maali- ja pistepörssejä johtavan laitahyökkääjän jälkeen listalle nousivat Pelicansin Mikko Kousa ja HIFK:n Atte Engren.

25-vuotias Ville Leskinen on iskenyt tällä kaudella jo 28 maalia ja 53 pistettä. Helmi-maaliskuun yhdeksässä ottelussa pisteitä on syntynyt 11 (7+4). Ketola- ja Honkavaara-palkintojen lisäksi Leskinen on mukana tavoittelemassa myös tehopörssin voittajalle jaettavaa Matti Keinonen –palkintoa lukemalla +29.

"Erinomaista kautta pelaava maalipörssin johtaja on hurjassa vedossa ja edelleen 30 maalin vauhdissa runkosarjassa. Löytänyt otteisiinsa uutta suoraviivaisuutta maalipaikoissa läpimurtokautensa jälkeen. Osaa nyt paremmin irrottaa laukauksen oikea-aikaisesti pitkienkin kuljetusten päätteeksi."

Mikko Kousa on ollut mainiossa pistevireessä helmikuun puolivälistä. Seitsemän ottelun jakso on tuottanut puolustajan tilille 11 (4+7) pistettä. 30-vuotias Kousa on enää kahden pisteen päässä yhden kauden piste-ennätyksestään.

"Kiekollisena puolustajana Liigan ehdotonta eliittiä. Jämäkkä peliasento, katse ylhäällä, syötöt lähtevät pienellä liikkeellä ja kiekot löytävät viivasta maalille asti. Puolustaa hyvällä etäisyydellä ja oikea-aikaisuudella hyvin. Napauttanut neljään otteluun seitsemän pistettä."

Atte Engren on torjunut erinomaisesti viimeisimmissä otteluissaan. Kolmen ottelun voittoputken aikana Engren on päästänyt vain kolme maalia selkänsä taakse torjuntaprosentilla 95,7. 31-vuotias Engren on tärkeässä roolissa kauden ratkaisupeleissä yhtenä joukkueensa neljästä mestaruuden voittaneista pelaajista.

"Helsinkiläissikermä on terästäytynyt ja jahtaa tosissaan suoraa playoffs-paikkaa. Engren on ollut vakuuttava maalilla: viikon molempiin voitto-otteluihin yksi päästetty maali. Oli pykälän parempi kuin vastustajan maalivahti. Saamassa itseluottamuksen huippuun juuri oikeaan aikaan."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen