HPK:n vuoro juhlia jatkoajalla – Robert Leino ratkaisijana

11.4.2019
HPK:n vuoro juhlia jatkoajalla – Robert Leino ratkaisijana

Kotivoitot jatkuivat HPK:n ja Tapparan semifinaalisarjassa. (Kuva: Saana Hakala)

Torstaina oli HPK:n vuoro juhlia jatkoajalla! Useista poissaolijoista kärsineen Kerhon jatkoaikasankariksi nousi Tapparan verkkoon ajassa 63.41 osunut Robert Leino. Semifinaalisarjan voitot ovat nyt tasan 2–2.

HPK–Tappara 2–1 JA (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)
Otteluvoitot 2–2
>> Tilastot
>> Maalit

HPK tuli neljännen semifinaaliottelun avauserään vahvasti. Tappara joutui heti ottelun alkajaisiksi kahden miehen alivoimalle, eikä HPK jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Kiekko liikkui viivassa liukkaasti ja Petteri Nikkilä tykitti Kerhon 1–0-johtoon ajassa 03.54. Avausmaalin alustivat Markus Nenonen ja kultakypärää kantanut Jere Innala.

Tappara pääsi toisessa erässä paremmin pelin mukaan ja myös tasoitusmaali näki päivänvalon, kun Teemu Suhonen päätti tyylikkään kuvion upeaan osumaan. Suhosen Liiga-uran ensimmäisen playoffs-maalin alustivat Jan-Mikael Järvinen ja Kristian Kuusela. Pisteen myötä Kuusela nousi ainoastaan pisteen päähän playoffsien kaikkien aikojen pisteykkösestä Kari Jalosesta.

Kolmannessa erässä maaleja ei nähty, vaikka Tappara pääsi kokeilemaan ylivoimalla varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. HPK kesti upean ottelun pelanneen Emil Larmin johdolla. Jatkoajan alkuun HPK tappoi jäähyn viimeiset hetket ja iski voittomaalin ajassa 63.41. Voittomaalista vastasi pitkän kuljetuksen jälkeen Robert Leino. Osuma oli Leinolle playoffsien toinen. Voittomaaliin syöttöpisteen kirjasi kahden pisteen iltaa viettänyt Nikkilä (1+1).

HPK:n voiton myötä semifinaalisarja on nyt tasan 2–2. Ottelusarjan viides kohtaaminen on vuorossa Tampereella lauantaina 13.4. kello 17.

>> Hanki liput Hakametsään


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen