Maailmanmestari Juho Lammikko Kärppien hyökkäykseen

12.7.2019
Maailmanmestari Juho Lammikko Kärppien hyökkäykseen

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Juho Lammikon kanssa. Keväällä maailmanmestaruutta Leijonissa juhlinut 23-vuotias Lammikko on pelannut viisi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa.

Lammikko teki ensiesiintymisensä Liigassa kasvattajaseuransa Ässien paidassa syyskuussa 2013. Ura jatkui seuraavilla kausilla Kanadan junioriliiga OHL:ssä.

Kolme edellistä kautta Lammikko on edustanut Florida Panthersin organisaatiota. Kaudet 2016-18 hän pelasi AHL:ää Springfieldissä. Viime kaudella Lammikko debytoi NHL:ssä ja kirjasi 40 ottelussa pisteet 0+6. AHL:ssä hän on pelannut kaikkiaan 143 ottelua pistein 20+37=57.

– Kun Juho päätti palata Eurooppaan, niin tietenkin olimme kiinnostuneita. Kyseessä on tuore MM-kultamitalisti, joka on jo uransa alkuvaiheessa osoittanut, että pystyy pelaamaan myös NHL:ssä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo seuran tiedotteessa.

Ahon mukaan Lammikko on taitava kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pelaa erinomaisesti myös alivoimaa. Hän uskoo, että Kärpät pystyy tarjoamaan Lammikolle erinomaisen tilaisuuden kehittyä pelaajana.

– Tänä vuonna viisi pelaajaa lähti meiltä NHL:ään. Se on esimerkki siitä, että Kärpät on sellainen kasvualusta, josta voi ponnistaa myös takaisin NHL:ään.


---
Julkaisija: Antti Seppänen