HIFK otti revanssin HPK:sta Lundellin jatkoaikaosumalla – Tapparan vakuuttava meno jatkui

21.9.2019
HIFK otti revanssin HPK:sta Lundellin jatkoaikaosumalla – Tapparan vakuuttava meno jatkui

Anton Lundell osui lauantaina kahdesti Hämeenlinnassa. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Ilta sisälsi kolme kotivoittoa ja kolme vierasvoittoa! Lauantain Liiga-kierroksen voittajat olivat täydet pisteet vieneet KooKoo, Tappara, Ässät ja Jukurit sekä jatkoajalla juhlineet HIFK ja Kärpät.

HPK–HIFK 4–5 JA (0–0, 1–2, 3–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK otti nopean revanssin HPK:sta, kun helsinkiläiset kuittasivat perjantain tappion lauantaina Hämeenlinnassa. HIFK:n ykkösnimet olivat Anton Lundell ja Teemu Turunen. Turunen kuritti vanhaa seuraansa kahden osuman edestä. Lundell puolestaan iski ottelun avausmaalin ja ottelun ratkaisseen jatkoaikamaalin. HPK:n Otto Latvalalle ottelu toi Liiga-uran ensimmäisen maalin. HIFK ja HPK löytyvät sarjataulukosta sijoilta kuusi ja seitsemän. Helsinkiläiset ovat viiden ottelun jälkeen keränneet pisteen enemmän.

JYP–Kärpät 3–4 JA (1–0, 1–2, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät onnistui jatkamaan voittojen tiellä, kun JYP kaatui Jyväskylässä jatkoajan jälkeen. Illan voittomaalista vastasi ensimmäisen maalinsa Kärppien paidassa tehnyt Juho Lammikko. JYP johti ottelua kolmesti Julius Nättisen, Miska Siikosen ja Ossi Louhivaaran osumilla. Oululaiset kuitenkin kampesivat kolme kertaa rinnalle kahdesti onnistuneen Otto Karvisen ja ajassa 59.46 ottelun tasoittaneen Mikko Niemelän maaleilla. Kärpät on voittanut viidestä ottelustaan kolme varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoajalla. Oululaiset löytyvät sarjataulukosta toiselta sijalta. JYP puolestaan löytyy sijalta kaksitoista viiden pisteen saaliilla.

KooKoo–KalPa 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kouvolassa riitti lauantaina voittoon ainoastaan yksi maali. Siitä vastasi toisessa erässä kotijoukkue KooKoo, kun yhdysvaltalainen Trevor Mingoia iski kauden kolmannen täysosumansa. Mingoian ohella ottelun ykkösnimi oli nollapelin pelannut maalivahti Henrik Haukeland. Norjalaismaalivahdin nollapeli irtosi 17 torjunnalla. Täysi pistepotti oli KooKoolle kauden toinen. KalPalle puolestaan tappio oli kauden toinen.

Tappara–SaiPa 4–1 (2–1, 0–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan tämän hetken ykkösjoukkue Tappara jatkoi huimaa virettään, kun SaiPa kaatui Hakametsässä yli 6600 katsojan edessä. Tamperelaiset ovat voittaneet kauden kaikki viisi otteluaan ja keränneet yhtä pistettä vaille täyden pistepotin. Lauantaina kirvesrintojen ykkösnimet olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Kristian Kuusela (1+1) ja Anton Levtchi (0+2). Illan voittomaaliksi jäi avauserän lopussa nähty Patrik Virran osuma. Lappeenrantalaisten ainokaisesta vastasi tyylikkäällä ylänurkkalaukauksella Teemu Ramstedt. SaiPalle tappio oli kauden kolmas.

Ässät–Ilves 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Porissa ilta pyörähti liikkeelle juhlallisesti, kun Raimo Kilpiön pelipaita numerolla 11 nostettiin Isomäki Areenan kattoon. Ässät kunnioitti Kilpiön juhlailtaa täydellä pistepotilla, kun joukkue kaatoi Ilveksen Roni Hirvosen, Edwin Hedbergin ja Niklas Peltomäen osumilla. 17-vuotiaalle Hirvoselle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen. Ässät on voittanut kauden neljästä ottelustaan kolme. Porilaiset löytyvät sarjataulukon sijalta kolme yhdeksällä pisteellä. Ilveksen alkukausi on ollut puolestaan sysimusta, Tamperelaiset ovat hävinneet kauden kaikki viisi otteluaan varsinaisella peliajalla. Porissa Ilveksen ainokaisesta vastasi joukkueen ykköspistemies Joose Antonen.

Sport–Jukurit 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lauantai-illan myöhäisottelussa Jukurit haki täyden pistepotin Vaasasta. Kyseessä oli Sportin kauden ensimmäinen kotiottelu. Mikkeliläisten maaleista vastasivat ruotsalainen Fredric Weigel, voittomaaliksi jääneen osuman tehnyt Miika Roine, Vadim Pereskokov ja tyhjään maaliin loppulukemat sinetöinyt Ville Leskinen. Sportin ainokaisesta ja 1–2-kavennusmaalista vastasi kauden ensimmäisellään Roope Talaja. Jukurit on aloittanut kauden vahvasti sillä mikkeliläiset löytyvät sarjataulukosta peräti viidenneltä sijalta kahdeksan pisteen saaliilla. Sportille tappio oli puolestaan kolmas ensimmäiseen neljään otteluun.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen