Ässät nollasi KalPan Kuopiossa – Spinkin veljekset maalasivat

1.10.2019
Ässät nollasi KalPan Kuopiossa – Spinkin veljekset maalasivat

Tyson Spink iski päätöserässä Ässien kolmannen maalin. (Kuva: Atte Rissanen)

Ässät haki tiistaina täyden pistepotin Kuopiosta, kun KalPa kaatui tylyin 0–3-lukemin. Porilaisten ykkösnimet olivat kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Sami Aittokallio sekä pistetilinsä avanneet Tylor ja Tyson Spink. Voitolla Ässät nousi Liigassa neljänneksi.

KalPa–Ässät 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Tiistaina Liigassa nähtiin ainoastaan yksi ottelu, kun KalPa ja Ässät iskivät yhteen Kuopiossa. Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina avauserän viimeiselle minuutille asti, kun Ässien Peter Tiivola osui ajassa 19.34. Lopulta myös voittomaaliksi jääneen osuman alustivat Lenni Killinen ja ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist.

Toisen erän ollessa maaliton ratkaisu siirtyi päätöserään. Siellä esiin astuivat Spinkin veljekset Tylor ja Tyson, jotka merkkauttivat molemmat pisteet 1+1. Ensin ajassa 42.19 Tylor Spink iski lukemiksi 0–2 ja kuusi minuuttia myöhemmin Tyson Spink onnistui ohittamaan KalPan Eero Kilpeläisen kolmannen kerran. Osumat olivat molemmille Liiga-uran ensimmäiset.

Ässien ykkösnimi oli kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut maalivahti Sami Aittokallio. Aittokallio torjui nollapelin eteen 23 kertaa. Voiton myötä Ässät palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan. Porilaisten sijoitus on nyt neljäs. KalPalle tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen