Justus Annunen Liigan nollaputkiennätykseen

23.10.2019
Justus Annunen Liigan nollaputkiennätykseen

Kuva: Jiri Halttunen

Kärppien Justus Annunen saavutti keskiviikon Liiga-kierroksella uuden Liiga-ennätyksen. 19-vuotias maalivahti piti maalinsa puhtaana täydet 14 erää.

Annusen nollaputki venyi keskiviikon Pelicans-ottelussa 302 minuuttiin ja viiteen sekuntiin. Ennätyksellisen nollaputken päätti Pelicans-hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ajassa 45.37.

Liigan pisin nollaputki oli TPS:ää edustaneen Kimmo Lecklinin nimissä kaudelta 1997-98. Lecklin torjui marraskuussa 1997 neljä peräkkäistä nollapeliä ja piti maalinsa puhtaana 259 minuuttia ja 28 sekuntia.

Lecklin pelasi nollapelinsä TPS:n peräkkäisissä otteluissa. Annunen on jakanut torjuntavastuuta Patrik Rybarin kanssa, eikä ole pelannut nollapelejä Kärppien peräkkäisissä otteluissa, joten yksiselitteisen vertailukelpoiset nollaputket eivät ole.

Annunen on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua ja torjunut kuusi voittoa varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoaikapeleissä. Annunen on kirjannut maalivahtitilastoihin mainiot lukemat 1,12 / 95,2.


---
Julkaisija: Antti Seppänen