HIFK kaatoi niukasti Sportin – Jere Sallinen maalasi kahdesti

25.11.2019
HIFK kaatoi niukasti Sportin – Jere Sallinen maalasi kahdesti

Maanantain kotivoitto oli HIFK:lla kauden kuudes. (Kuva: Samuli Seila)

HIFK kaatoi Liiga-viikon ensimmäisessä ottelussa vahvasti taistelleen Sportin lukemin 4–2. Helsinkiläiset osuivat Nordiksella kahdesti ylivoimalla. Illan ykkösnimi oli kahdesti maalannut kapteeni Jere Sallinen.

HIFK–Sport 4–2 (0–1, 1–0, 3–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport iski illan avausmaalin Risto Dufvan debyyttiottelussa vaasalaisten päävalmentajana. Maalintekijänä toimi ylivoimalla osunut Chris DeSousa. Osuma oli kanadalaiselle kauden kuudes. HIFK kuittasi tasoituksen ylivoimalla juuri ottelun puolivälin jälkeen. Tasoitusmaalista vastasi kapteeni Jere Sallinen.

Neljän maalin päätöserä käänsi maanantai-illan taistelun HIFK:lle, vaikka Sport siirtyikin uudelleen johtoon kolmannen erän alussa. Osuma oli kahden (1+1) pisteen iltaa viettäneen Valtteri Viljasen käsialaa. Seuraavat kolme maalia iski kotijoukkue. Ensin Sallinen tasoitti illan toisellaan, Sebastian Dyk iski kauden kymmenennellään voittomaalin ajassa 53.03 ja Teemu Tallberg viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Sallisen ja Viljasen lisäksi kahden pisteen iltaa vietti Teemu Turunen, joka alusti HIFK:n ensimmäisen ja kolmannen osuman.

Voitto oli viidenneksi nousseelle HIFK:lle toinen peräkkäinen ja neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Viimeisellä sijalla oleville vaasalaisille tappio oli puolestaan neljäs peräkkäinen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen