Jakub Krejcik harvinaiseen temppuun – vasta kolmas kerta Liigassa

27.11.2019
Jakub Krejcik harvinaiseen temppuun – vasta kolmas kerta Liigassa

Jakub Krejcik juhlii yhdessä Mika Pyörälän kanssa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien puolustaja Jakub Krejcik teki joukkueensa kaikki kolme maalia tiistain ottelussa JYPiä vastaan. Tshekkipuolustajalle hattutemppu oli jo kauden toinen. Kahdessa hattutempussa samalla kaudella on aikaisemmin onnistunut vain kaksi puolustajaa.

Krejcikistä tuli aiemmin syksyllä Liiga-historian 40. puolustaja, joka on iskenyt runkosarjaottelussa kolme maalia. Playoffseissa tähän on pystynyt kaikkiaan kahdeksan puolustajaa. Tällä vuosikymmenellä hattutempussa ovat puolustajista onnistuneet ennen Krejcikiä Jake Newton, Juha Leimu, Lasse Kukkonen ja Petteri Nummelin. Playoffs-peleissä kolmen maalin iltaa on viettänyt Jan Latvala.

Pekka Marjamäki on puolustajien kaikkien aikojen hattutempputilaston ykkönen. Marjamäki tehtaili urallaan Liigassa viisi hattutemppua runkosarjassa vuosina 1976-78 ja yhden playoffseissa (1983).

Kahteen hattutemppuun samalla kaudella ovat pystyneet Jakub Krejcikin lisäksi vain Tapparan Marjamäki ja Ässien Tapio Levo 1984-85. Marjamäki teki kolme hattutemppua tammi-helmikuussa 1978 kuuden ottelun jaksolla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen