Pelicansin Erik Kakko aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen

29.11.2019
Pelicansin Erik Kakko aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen

Kuva: Marko Hannula

Pelicansin pitkäaikaisimman kapteenin Erik Kakon aatelointi Lahti-kiekon Hall of Fameen tapahtuu 29.11. pelattavan Pelicans–HPK-ottelun yhteydessä.

22. henkilönä kunnioitettuun Lahti-kiekon Hall of Fameen aateloitava Kakko on Kiekkoreippaan kasvatti, joka debytoi kaudella 1990-91 SM-liigassa lahtelaisen Hockey Reippaan paidassa. Hockey Reippaan jälkeen Kakko kiekkoili Suomen korkeimmalla sarjatasolla Reipas Lahden, TPS:n ja HPK:n riveissä.

Kaudella 1999-00 Kakko suuntasi viiden vuoden menestyksekkäälle ulkomaan kiertueelleen. Kaksi vuotta Sveitsin ja kolme Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla nostivat Kakon kulttipelaajan maineeseen sveitsiläisessä Lagnaussa, ja kerryttivät palkintokaappiin kaksi Ruotsin mestaruutta (Färjestad 2002 ja Frölunda 2003).

Mies palasi viiden ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen tuttuun osoitteeseen, Lahteen, missä kiekkoili uransa viimeiset kuusi kautta (2004-2010) Pelicansin takalinjoilla. Ensimmäisellä kaudella hän kantoi rinnassaan A-kirjainta ja viimeiset viisi kautta kapteenin C-kirjainta.

Kaikkiaan miehelle kertyi vyölleen 773 ottelua Suomen korkeimmalla sarjatasolla ja näissä 219 (79+140) pistettä.

48-vuotiaan Kakon palkintokaapista löytyvät kahden Ruotsin mestaruuden lisäksi Suomen mestaruus, Eurooppa Cupin voitto, SM-hopea ja kaksi SM-pronssia. A-maaotteluita Leijona-paidassa Kakolle on kertynyt 64.

– Kakko on merkittävä pelaaja Pelicans-historiassa ja lahtelaisen kiekkokoulun kasvattina sekä seurahistorian pitkäaikaisimpana kapteenina itseoikeutettu valinta Lahti-kiekon Hall of Fameen. Tarkoituksenamme on järjestää miehelle hänen ansaitsemansa juhlallisuudet ja toivomme, että mahdollisimman moni pääsee paikalle kunnioittamaan Kakon komeaa uraa ja luomaan illasta kaikille ikimuistoisen, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi nimitystä.

– Tämä on minulle hieno ja arvokas kunnianosoitus. Lahti on kotikaupunkini ja täällä olen myös jääkiekko-oppini saanut. Lahti-kiekkoon liittyy minulla paljon muistoja aina Hockey Reippaan liiganoususta uran päättäneisiin Pelicans-vuosiin, Kakko kertoo.

Lue lisää Kakon mietteitä juhlaillasta Pelicansin sivuilla olevasta haastattelusta.

>> Osta liput Erik Kakon juhlailtaan


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen