HPK voitti jälleen kotona, Ilves sivusi ennätystä – Lukon Sebastian Repo iski Turussa hattutempun

4.1.2020
HPK voitti jälleen kotona, Ilves sivusi ennätystä – Lukon Sebastian Repo iski Turussa hattutempun

Henri Kanninen pääsi huudattamaan Pohjantähti Areenan yli 5000 katsojaa. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Vuoden 2020 ensimmäisen täyden seitsemän ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat HPK, JYP, Ilves, KooKoo, Kärpät, Lukko ja Ässät. Illan myötä HPK:n kotivoittoputki venyi kuuteen otteluun ja Ilveksen vierasvoittoputki kahdeksaan otteluun. Vierasotteluiden pisteputkella Ilves sivusi jo Liigan ennätystä. Illan ykkösnimi oli kuitenkin Lukon Sebastian Repo, joka iski hattutempun Turussa.

HPK–HIFK 3–2 VL (0–0, 0–0, 2–2, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvavireinen HPK otti lauantaina kuudennen peräkkäisen kotivoiton, kun HIFK taipui Hämeenlinnassa yli 5000 katsojan edessä. Ratkaisu syntyi vasta voittomaalikilpailussa, jossa ainoa onnistuja oli kotijoukkueen Henri Kanninen. Varsinaisella peliajalla HIFK johti kahdesti Otto Paajasen ja Jesse Saarisen osumilla. Kerho kuitenkin punnersi kahdesti rinnalle Markus Nenosen ja ajassa 56.44 osuneen Cody Kunykin toimesta. Ottelun varsinaisen peliajan kaikki maalit syntyivät päätöserässä. Voitolla HPK nousi kahden pisteen päähän kuudentena olevasta HIFK:sta.

JYP–Pelicans 5–3 (1–0, 3–1, 1–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kolmantena oleva JYP piti kotonaan Pelicansin aisoissa ja otti täydet pisteet lukemin 5–3. Voitto oli jyväskyläläisille kuudes viimeiseen seitsemään otteluun. Illan ykkösnimet olivat Liigan pistepörssiä johtava Julius Nättinen ja Miska Siikonen, jotka molemmat merkkauttivat pisteet 1+2. Kotijoukkueen riveistä Jaakko Jokinen onnistui tekemään kauden avausmaalinsa. Kahden voiton jälkeen tappion kokeneen Pelicansin tehokkain oli Juhamatti Aaltonen pisteillä 1+1. Pelicansilta ottelussa Liiga-debyyttinsä tekivät Elias Vilén ja kesken ottelun maalille vaihdettu Oskari Parviainen. Pelicansilla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan viisi pistettä.

KalPa–Ilves 2–4 (1–2, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvassa lennossa oleva Ilves haki lauantaina Kuopiosta täyden pistepotin. Voitto oli tamperelaisille neljäs peräkkäinen ja peräti kahdeksas peräkkäinen vierasvoitto. Vierasvoittoputki on tamperelaisten uusi ennätys Liigassa. Lisäksi tupsukorvat on ottaneet nyt 13 peräkkäisestä vierasottelustaan vähintään pisteen. Tällä Ilves sivuaa Liigan ennätystä. Ilveksen osumista vastasivat Niko Peltola, Ville Meskanen (1+1), voittomaalin tehnyt Teemu Rautiainen ja päätöserässä osunut Eetu Päkkilä. Kolmannen peräkkäisen tappion kokeneen KalPan osumat olivat kauden 16. maalinsa tehneet Kai Kantolan ja kahden miehen ylivoimalla osunut Otto Huttusen käsialaa.

KooKoo–Tappara 2–1 JA (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo otti lauantaina kotonaan kauden toisen voittonsa Tapparasta. Tiukka ottelu ratkesi vastasi jatkoajalla, kun KooKoon Kyle Platzer huudatti kouvolalaisyleisöä ajassa 61.41. Voittomaalin alustivat joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittu Libor Sulak ja Trevor Mingoia. Osuma oli kanadalaiselle kauden kahdeksas. Varsinaisella peliajalla osumista vastasivat Tapparan Kristian Kuusela ja kauden avausmaalinsa tehnyt KooKoon Jere Friberg. Viidentenä oleva KooKoo on voittanut seitsemästä viime ottelustaan peräti kuusi. Toisena olevan Tapparan lähimmät uhkaajat ovat neljäs pisteen päässä.

Kärpät–SaiPa 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan kärjessä porskuttava Kärpät jätti lauantaina SaiPan nollille Oulussa. Kotijoukkueen osumat olivat avauserässä osuneen Tino Metsävainion ja toisessä erässä maalanneiden Juho Lammikon ja Shaun Heshkan käsialaa. Kärppien maalilla slovakialainen Patrik Rybár pelasi kauden neljännen nollapelinsä. Kärpät on jättänyt kuluvalla kaudella vastustajansa peräti yhdeksän kertaa nollille. SaiPalle tappio oli kolmas peräkkäinen ja viimeiseen yhdeksään otteluun peräti kahdeksas. SaiPa on silti viimeisestä playoffs-paikasta vaan kahden pisteen päässä.

TPS–Lukko 0–5 (0–1, 0–1, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Turussa vierailija Lukko oli hurjalla päällä ja murskasi isäntäjoukkue TPS:n tylyin 0–5-lukemin. Illan ykkösnimet olivat hattutempun tehnyt Sebastian Repo ja peräti neljä maalia alustanut Pathrik Westerholm. Myös Lukon Jonne Tammela oli vahvalla pelipäällä keräten pisteet 1+2. Lukko on voittanut tämän kauden kaikki neljä ottelua TPS:ää vastaan. 60 pisteen rajan rikkoneelle Lukolle voitto oli kolmas peräkkäinen. Turkulaisille tappio oli kolmas peräkkäinen ja viides viimeiseen kuuteen otteluun. Joukkueilla on eroa sarjataulukossa tasan 30 pistettä.

Ässät–Jukurit 5–4 JA (3–1, 1–0, 0–3, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Porissa nähtiin lauantaina yhdeksän maalin talkoot, kun kotijoukkue Ässät kaatoi vahvan kirin tehneen Jukurit jatkoajalla lukemin 5–4. Porilaiset johtivat ottelua päätöserään lähdettäessä jo 4–1. Jukurit viritti kuitenkin päätöserään kolmen maalin kirin ja nousi rinnalle. Ottelun jatkoaikasankariksi nousi Tylor Spink, joka kirjautti iltaan pisteet 2+1. Vielä paremmaksi pisti velipoika Tyson Spink, joka tehoili pisteet 2+2. Ässien neljäs osuma oli Liiga-uransa avausmaalin tehneen Atte Mäkisen käsialaa. Jukureilta maalipuiden väliin osuivat kahdesti maalannut Vadim Pereskokov, Janne Ritamäki ja päätöserässä 4–4-tasoituksen iskenyt Julius Vähätalo. Kirin myötä Jukurit katkaisi kuuden ottelun pisteettömän putkensa. Silti tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen ja viimeisestä 13 ottelusta on tilillä vain yksi voitto. Voitolla Ässät paranteli asemiaan yhdeksäntenä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen