Jukurit julkisti uusia pelaajasopimuksia – Anssi Löfman tuo kokemusta hyökkäykseen

23.3.2020
Jukurit julkisti uusia pelaajasopimuksia – Anssi Löfman tuo kokemusta hyökkäykseen

Anssi Löfman vahvistaa jatkossa Jukureita. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Jukurit julkisti maanantaina kuusi uutta pelaajasopimusta tulevan kauden joukkueeseensa. Hyökkäyksen hankintoja ovat Anssi Löfman, Teemu Pulkkinen, Otto Mäkinen, Mikael Saha ja Kristian Afanasjev. Puolustukseen hankittiin Atte Mäkinen.

32-vuotias Anssi Löfman siirtyy Jukureihin kaksivuotisella sopimuksella. Kolme viimeisintä kautta Löfman on pelannut kasvattajaseurassaan SaiPassa. 14 Liiga-kauden aikana Löfman on merkkauttanut 535 ottelussaan pisteet 98+129=227.

Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan luotettava, älykäs ja liikkuva sentteri, joka tuo mukanaan valtavan määrän johtajuutta ja esimerkillisyyttä nuorille pelaajille.

– Kentällä Löfman on kuin viiden hengen henkilöhissi, joka kokoaa oman viisikkonsa hissikoriin ja vie joukkoja kaukalossa koko 60 metrin matkalle. Hän myös pystyy pelaamaan kaikkia pelitilanteita luotettavasti.

* * *

25-vuotias Teemu Pulkkinen on pelannut edelliset viisi kautta Yhdysvalloissa, joista neljä viimeisintä yliopistosarjassa. Kaksivuotisen sopimuksen Jukurien kanssa tehnyt Pulkkinen on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti ja pelasi edellisellä Suomen kaudellaan 2014-15 Nuorten SM-liigaa 45 ottelua pistein 35+39=74.

– Olemme seuranneet Teemun pelaajana kehittymistä mielenkiinnolla. Hänellä on vahva ja monipuolinen pelaajatausta, jonka päälle voi rakentaa menestyksekästä Liiga-uraa. Juniorivuosien maali- ja pisteruisku on pystynyt kehittymään kokonaisvaltaisena kahden suunnan pelaajana NCAA:ssa isoin harppauksin. Jukureilla ja pelaajalla itsellään on isot odotukset tulevasta, Holtari kertoo.

* * *

21-vuotiaalla Otto Mäkisellä on allaan erinomainen kausi Mestiksessä KooVeen riveissä. Keskushyökkääjä kokosi 48 ottelussa pisteet 13+35=48 ja sijoittui pistepörssissä seitsemänneksi. 2+1-vuotisen sopimuksen Jukurien kanssa tehnyt Tapparan kasvatti voitti alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden keväällä 2016.

– Mäkinen on pelifiksu pelaaja, joka ymmärtää viisikkopelistä paljon ja sopii siten erinomaisesti Jukurien nykykiekon painopisteisiin ja vaatimuksiin. Pelaajan tekniset, taktiset ja henkiset työkalut riittävät heti Liiga-tason jääkiekkoon, mutta ikä antaa myös mahdollisuuden isoon urakehityspotentiaaliin, Jukka Holtari kuvaa.

* * *

Lähes 200 ottelua Liigaa Ässien paidassa pelannut 25-vuotias Mikael Saha siirtyy Jukureihin Mestiksen Kiekko-Vantaan riveistä. Saha on Holtarin mukaan raamikas, tunnollinen ja hyvin liikkuva hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä keskus- että laitahyökkääjänä. Sahan sopimus Jukurien kanssa on 2+1-vuotinen.

– Häntä voi hyvällä syyllä kutsua klassisesti kahden suunnan hyökkääjän ruumiillistumaksi. Hieman erilaisen taustansa vuoksi Saha suhtautuu uraansa oikealla asenteella ja tavoitteellisesti, joten myös kehityspotentiaalia on runsaasti, Holtari kertoo.

* * *

21-vuotias Kristian Afanasjev pelasi päättyneellä kaudella Venäjän VHL-liigaa Dinamo Pietarissa ja siirtyi helmikuun siirtorajalla IPK:n riveihin Mestikseen. Mestiksessä hän kirjasi 10 ottelussa pisteet 7+6=13. Venäjän ja Meksikon kansalaisuuden omistava Afanasjev on pelannut sekä keskus- että laitahyökkääjänä. Sopimus on kestoltaan 1+1 vuotta.

– Hänellä on erinomaiset raamit, rightin laukaus, hyvä tatsi kiekkoon ja pää ylhäällä -peliasento. Hän näkee kentän syöttöpelissään ja viimeistelee taitavasti, Holtari listaa.

* * *

Puolustaja Atte Mäkinen, 24, saapuu Suomeen ja Jukureihin kahden Ranskassa Rouenissa pelatun kauden jälkeen. Ennen Ranskaan lähtöään Mäkinen pelasi Liigaa yhteensä lähes 200 ottelua sekä kasvattajaseurassaan Tapparassa että Lukossa. Keväällä 2016 hän juhli Tapparassa Suomen mestaruutta. Poikien ja nuorten maajoukkueissa Mäkinen on pelannut yli 80 ottelua. Mäkisen sopimus Jukurien kanssa on 1+1-vuotinen.

– Alivoimapelaamisen ja oman maalin suojelun erikoismiehenä Atte täydentää hyvin nuorta kiekollisesti taitavaa pakkikalustoamme. Hänet tunnetaan esimerkillisenä ja tunnollisena nuorena urheilijana. Atella on hyvät puolustustaidot, hän suojelee omaa maalia ja pysäyttää nurkkarallia tehokkaasti.


---
Julkaisija: Antti Seppänen