Vuoden puolustaja 2020 – tässä äänestyksen kärkikolmikko

31.3.2020
Vuoden puolustaja 2020 – tässä äänestyksen kärkikolmikko

Ehdokkaat Rautakallio-palkinnon voittajaksi: Matt Caito (vas.), Valtteri Kemiläinen ja Jakub Krejcik.

Liiga julkistaa kauden 2019-20 palkittuja kuluvalla viikolla. Parhaan puolustajan Pekka Rautakallio –palkinnon saajaksi ovat ehdolla jääkiekkotoimittajien äänestyksessä eniten ääniä saaneet Matt Caito, Valtteri Kemiläinen ja Jakub Krejcik.

"Rautakallio-palkinnon saa puolustaja, joka Liiga-kauden aikana omalla pelipaikallaan on erottautunut muita näkyvämmäksi huippupelaajaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

KooKoo solmi viime keväänä sopimuksen yhdysvaltalaisen Matt Caiton kanssa. Keski-Euroopan EBEL-liigassa pelannut Caito voitti sarjan puolustajien pistepörssin, ja odotukset olivat korkealla myös KooKoossa. Caito osoittautui mainioksi hankinnaksi ja oli tärkeä palanen kouvolalaisten runkosarjamenestyksessä. Caito voitti lopulta puolustajien pistepörssin saldolla 8+35=43.

Tapparan Valtteri Kemiläinen oli hurjassa pistevireessä erityisesti syyskaudella. Piste per peli –tahdilla esiintynyt puolustaja johti tammikuussa puolustajien pistepörssiä ja oli isossa roolissa myös tamperelaisten ylivoimapelissä. Puolustajien yhden kauden syöttöennätystäkin tavoitelleen Kemiläisen kausi päättyi kuitenkin tammikuun lopussa käsivammaan. 42 ottelussaan Kemiläinen kirjasi pisteet 4+31=35.

Kärppien Jakub Krejcik oli sarjakärjen ykköspuolustaja tällä kaudella eri tilastokategioissa. Kaksinkertainen Tshekin mestari ja moninkertainen MM-kisapuolustaja avasi maalihanansa lokakuussa hattutempulla KalPaa vastaan ja toisti harvinaisen tempun kuukautta myöhemmin JYPiä vastaan. Kärppien peliaikakärki merkkautti 44 ottelussaan pisteet 8+22=30 ja vakuutti myös tehopörssissä lukemalla +29.

Viime kaudella Pekka Rautakallio –palkinnon parhaana puolustajana voitti Pelicansin Oliwer Kaski.


---
Julkaisija: Antti Seppänen