Sport vahvistuu puolalaispuolustajalla - “Poikkeuksellinen pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen luottosoturi”

27.5.2020
Sport vahvistuu puolalaispuolustajalla - “Poikkeuksellinen pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen luottosoturi”

Puolan maajoukkueessa vuosia kapteenina toiminut puolustaja Marcin Kolusz on tehnyt Sportin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. 35-vuotiaan Koluszin sopimus sisältää kahden kuukauden tryout-jakson.

NHL-joukkue Minnesota Wildin vuonna 2003 varaama Kolusz on monipuolinen pelaaja, joka on pelannut uransa aikana pääosin kotimaassaan Puolassa. Sportin päävalmentaja Risto Dufvalle Koluszin pelitaidot ovat tulleet tutuiksi.

– Tämä on kortti, joka haluttiin ehdottomasti katsoa. Olen seurannut Koluszin pelitaitoja sekä seura- että maajoukkueessa. Hän on Puolassa poikkeuksellinen pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen luottosoturi. Hän sopeutuu varmasti hyvin joukkueeseen, Dufva kertoo Sportin tiedotteessa.

Kolusz on pelannut urallaan lähes 500 ottelua Puolan pääsarjassa ja koonnut niissä 405 (148+257) pistettä. Hän on pelannut urallaan myös Tshekin ja Slovakian pääsarjoissa ja antanut näyttöjä Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvassa WHL:ssä. Puolan maajoukkueessa Kolusz on pelannut peräti 14 kaudella I divisioonan MM-turnauksessa.

– Tämä on hyvä mahdollisuus meille sekä pelaajalle itselleen. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin hänen tasonsa ja ominaisuutensa riittää Liigassa, Dufva päättää.


---
Julkaisija: Antti Seppänen