Lukko Pitsiturnauksen valtias – Daniel Audette nousi finaalin ratkaisijaksi

7.8.2020
Lukko Pitsiturnauksen valtias – Daniel Audette nousi finaalin ratkaisijaksi

Kuva: Elmeri Elo

Uuden kotimaisen kiekkokauden avannut Pitsiturnaus käytiin perjantaina Raumalla. Voiton vei turnausisäntä Lukko, joka kaatoi finaalissa Sportin voittomaalikilpailun jälkeen Daniel Audetten noustessa ratkaisijaksi. Lukko vei Pitsiturnauksen nimiinsä 10. kerran. Viimeksi Lukko oli turnauksen ykkönen viisi vuotta sitten.

10 ottelun kiekkomessut käynnistyivät jo ennen yhdeksää Tapparan ja HIFK:n kohtaamisella. HIFK poistui ottelusta voittajana (2-1) puolustaja Miro Karjalaisen iskiessä voittomaalin loppuminuuteilla. Satakunnan paikallistaistossa Ässät oli kiinni ottelun voitossa, mutta Lukko tuli loppupuolella tasoihin Vili Laitisen osumalla.

Uudistunut TPS riepotteli avauspelissään Tapparaa iskemällä toisessa erässä kolme maalia vajaassa kolmessa minuutissa. Turkulaisten maalilla pelannut Andrei Karejev torjui nollapelissään 14 kertaa.

Ässät jäi maaleitta Sportia vastaan, mutta vaasalaisten hankinta tulevalle kaudelle, keskushyökkääjä Niclas Lucenius, osui vain 25 sekuntia ennen päätössummeria. Sport-maalilla Rasmus Reijola pysäytti nollapelissään 11 kertaa.

TPS oli tehokas myös HIFK:ta vastaan. Helsinkiläiset veivät laukaukset nimiinsä 23-18, mutta TPS maalit 2-0 Markus Nurmen ja Joel Janatuisen onnistumisilla.

Lukon ja Sportin kohtaamisessa maalit jäivät tekemättä. Lukko hallitsi ottelua, mutta Sportin maalilla Niko Hovinen torjui 17 kertaa. Lukon Oskari Setäselle laskettiin vain kahdeksan torjuntaa.

Lohkovaiheen otteluiden jälkeen pelattiin sijoista 5-6 Ässien ja Tapparan välillä. Tappara päätti turnauksen 2-1-voittoon puolustaja Toni Utusen ja hyökkääjä Kasper Simontaipaleen maaleilla.

Illan ensimmäisessä semifinaalissa Sport jätti HIFK:n nollille. Sportin ruotsalaishankinta Patrik Karlkvist iski ylivoimalla vain 32 sekunnin pelin jälkeen, ja osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Sportin Rasmus Reijola pelasi turnauksen toisen nollapelinsä 15 torjunnalla ja johdatti joukkueensa finaaliin.

Toisessa semifinaalissa isäntäjoukkue Lukko osui TPS:ää vastaan avauserässä kolmesti ja iski toisessa erässä kaksi maalia lisää. Jonne Tammela vastasi ottelun voittomaalista. Lukko voitti ottelun laukaukset selvästi 31-12.

Finaalissa kolmessa pelissä maalinsa puhtaana pitänyt Sport sai vastaansa kaksi tasapeliä ja yhden voiton pelanneen Lukon. Maalittoman avauserän jälkeen Sportin 20-vuotias laitahyökkääjä Santeri Haarala onnistui. Viisi minuuttia myöhemmin Lukko kuitenkin rikkoi Sportin nollaputken, kun raumalaisten kanadalaissentteri Daniel Audette osui ylivoimalla. Ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, jossa Audette onnistui kolmesta yrityksestään kahdessa ja iski ottelun ratkaisun kilpailun 13. laukojana.


---
Julkaisija: Antti Seppänen