Eetu Luostarinen palaa KalPa-paitaan – "Valtava lisä hyökkäyspeliimme"

18.8.2020
Eetu Luostarinen palaa KalPa-paitaan – "Valtava lisä hyökkäyspeliimme"

Kuva: Atte Rissanen

Florida Panthersin sopimuspelaaja ja kevään 2019 maailmanmestari Eetu Luostarinen aloittaa kautensa KalPassa marraskuun 2020 loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella.

Viime kausi oli Luostariselle ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Hän pelasi AHL:ssä 49 ottelua pistein 8+17=25. Kesken kauden Luostarisen pelaajaoikeudet siirtyivät Carolinasta Floridaan. Ennen siirtoa Luostarinen teki NHL-debyyttinsä Carolinan paidassa ja esiintyi kaikkiaan kahdeksassa NHL-ottelussa.

– Tiedämme Eetun luonteen ja tiedämme, kuinka se sopii meidän sapluunaan. Hän tuo paljon kamppailuvoimaa ja valtavasti lisämahdollisuuksia ketjuvariaatioihimme. Eetu on valtava lisä hyökkäyspeliimme, kokonaisvaltaista pelaamista unohtamatta. Hän on aivan NHL-kokoonpanoon murtautumisen kynnyksellä, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kertoo seuran tiedotteessa.

Keskushyökkääjänä viihtyvä Luostarinen on pelannut Liigassa kolmella kaudella (2016-19) yhteensä 141 ottelua pistein 24+39=63. Kausi 2018-19 tuotti piste-ennätyksen, 15+21=36. Samana keväänä hän oli voittamassa Leijonissa maailmanmestaruutta.

KalPassa Luostarinen on saavuttanut SM-hopeaa 2017, Spengler Cupin mestaruuden 2018 sekä nuorten Suomen mestaruuden 2018.


---
Julkaisija: Antti Seppänen