Lasse Kukkonen palaa Kärppiin yhden ottelun sopimuksella

16.9.2020
Lasse Kukkonen palaa Kärppiin yhden ottelun sopimuksella

Lasse Kukkonen palaa jäille vielä yhden pelin ajaksi. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärppien ja suomalaisen jääkiekkoilun legenda Lasse Kukkonen pääsee päättämään uransa kiekkokaukalossa, kun hän palaa Kärppien riveihin vielä yhdeksi otteluksi. Kukkonen pelaa viimeisen ottelunsa 3.10.

Kukkonen päätti lopettaa upean uransa viime kauteen, mutta Kärppien organisaation mielestä legenda ei saanut arvoistaan lopetusta uralleen koronapandemian keskeytettyä viime kauden. Nyt hän saa mahdollisuuden vielä kerran esiintyä kotiyleisön edessä ja Kärppien paidassa.

- Kyseessä on tälle organisaatiolle niin poikkeuksellinen pelaaja, että halusimme antaa sille tarinalle erilaisen päätöksen. Valmennus ja joukkue allekirjoittivat tämän ajatuksen myös. Kaikki tietävät Lassen asenteen. Hän tulee varmasti taistelemaan pelissä vähintään yhtä paljon kuin muukin joukkue Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo idean synnystä seuran sivuilla.

Kukkonen kertoo, että lopettamispäätös ei ollut viime keväällä helppo. Nyt hän pääsee lopettamaan uransa pelikentän puolella läheistensä kanssa.

- Sitä mietti aika paljon, mutta kun tätä ajatusta ei oltu tuotu esille, niin jonkin ajan päästä sen kanssa oli ihan sujut. Kuitenkin se on itselle valtava asia, että saa lopettaa ne pelit luistimet jalassa. Monet minulle tärkeät ihmiset pääsevät nyt onneksi näkemään sen viimeisen pelin. Omat vanhemmat, vaimo ja lapset ovat paikalla ja saan heidän kanssaan yhdessä kokea tämän. Siitä tulee ihan varmasti ikimuistoinen päivä.

Kukkonen on pitänyt itsensä kunnossa myös kesän aikana, mutta tuntuma jäähän ja pelaamiseen ovat kuitenkin vähissä. Aikaa viimeiseen peliin on vielä muutama viikko ja hän uskoo klaaraavansa ottelun kokemuksen tuoman rutiinin ansiosta.

- Nyt on alettu käymään jäällä. Ensin itsekseen, sitten pienryhmissä ja lopulta jossain vaiheessa sitten joukkueen mukaan. Uskon, että selviän pelistä hyvin, sitä vartenhan ne jätkät on siellä, että ne auttaa, Kukkonen heittää.

Kärpät kohtaa Kukkosen viimeisessä pelissä 3.10. KooKoon.


---
Julkaisija: Salttu Forsström