Liiga tarkensi sarjataulukon järjestämiskriteereitään poikkeustilanteessa – pistekeskiarvo määrää tarvittaessa järjestyksen runkosarjassa

30.9.2020
Liiga tarkensi sarjataulukon järjestämiskriteereitään poikkeustilanteessa – pistekeskiarvo määrää tarvittaessa järjestyksen runkosarjassa

Liigahallitus on päättänyt joukkueiden sijoitusten määräytymisestä runkosarjassa koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Sarjasijoitus määräytyy kaudella 2020-21 tarvittaessa pistekeskiarvon perusteella. Kriteereissä on lisäksi määritelty minimiottelumäärä playoffs-otteluihin jatkaville joukkueille.

Mahdollisesti koronanepidemian vuoksi pelaamatta jäävät ottelut pyritään siirtämään toiseen ajankohtaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, näiden otteluiden osalta Liigassa ei tuomita tällä kaudella luovutusvoittoja tai -häviöitä. Tässä tilanteessa ottelu voi jäädä pelaamatta, eikä sitä huomioida sarjataulukossa.

Mikäli runkosarja päättyy tilanteessa, jossa otteluita on jäänyt pelaamatta, sarjasijoitus määräytyy pistekeskiarvon perusteella. Playoffs-otteluihin päästäkseen joukkueella on kuitenkin oltava vähintään puolet eniten pelanneen joukkueen otteluiden määrästä pelattuna.

Jos joukkueiden ottelukohtainen pistekeskiarvo on poikkeustilanteen kriteerien voimassa ollessa sama kahden joukkueen välillä, kolmen pisteen voittojen lukumäärä määrittää niiden järjestyksen taulukossa. Siitä eteenpäin ovat voimassa normaalit sarjataulukon järjestämiskriteerit.


---
Julkaisija: Antti Seppänen